Уникално лесно предложение за вечеря: Картофи, които отвън са хрупкави като пържени, а в устата се топят като масло

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Уникално лесно предложение за вечеря: Картофи, които отвън са хрупкави като пържени, а в устата се топят като масло
Уникално лесно предложение за вечеря: Картофи, които отвън са хрупкави като пържени, а в устата...
48821
Уникално лесно предложение за вечеря: Картофи, които отвън са хрупкави като пържени, а в устата се топят като масло
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори и да не сте фен на картофите, този шведски специалност е толкова добър, че ще го обикнете още с първото залче.

"Hasselbak" картофите възникнали в едноименния град в Швеция, а неговият фантастичен вкус скоро спечели целия свят. Краткото описание за този шведски специалитет би бил - картоф, който отвън е хрупкав като пържени картофи, а в устата се топи като масло. 

 

  Необходими съставки:

 ● 5 картофи

 ● 3 супени лъжици масло

 ● 200гр  бекон или друг колбас по избор

● сол 

● пипер 

● босилек 

Приготвяне

Картофите първо добре измийте, обелете ги и ги нарежете до две трети, съответно, така че долната част да остане цяла. Маслото и колбасът нарежете на парчета и между всяка филия поставяйте по малко месо и масло. В крайна сметка върху картофите излейте останалата част от разтопеното масло и наръсете със сол и подправки. Сложете картофите в тава и печете в добре загрята фурна на 220 градуса около 45 минути.

Добър апетит! 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft