Френско тесто за козунаци като пух - опиташ ли, няма спиране:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Френско тесто за козунаци като пух - опиташ ли, няма спиране:
Френско тесто за козунаци като пух - опиташ ли, няма спиране:
5312
Източник: actualno.com
Френско тесто за козунаци като пух - опиташ ли, няма спиране:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вече ви представихме рецепта за Александрийското тесто за козунаци, което домакините в Русия обожават, а днес ще ви зарадваме с още една рецепта за великденски козунак , която идва от романтична Франция. Неслучайно хлебчетата бриош са едно от бижутата на Френската кухня - хрупкава коричка и пухкава вътрешност в невероятна комбинация.

Опитайте тази рецепта за френско тесто за козунаци и повече няма да погледнете друго!

Френско тесто за козунаци като пух

Необходими продукти:

брашно - 1 кг

мая - 30 г

захар - 150 г

яйца - 5 бр.

масло - 300 г

сол - 1 щипка

прясно мляко - 200 мл

Глазура:

жълтъци - 4 бр.

орехи

пухкаво тесто за козунаци

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса.

Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло. Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци.

Оставя се на топло да втаса.

Бриошите се оформят, като от тестото се подготвят по две топчета - едното по-голямо, другото - по-малко. Намазват се с жълтък, оставят се да втасат, отново се намазват, поръсват се с орехи.

Пекат се в затоплена до 180 градуса фурна.

френски бриош

А може да оформите тестото и като класически козунак - на плитка, венец, спирала...

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft