Храните, с които никога не трябва да комбинирате яйцата, а всички правим тези грешки

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Храните, с които никога не трябва да комбинирате яйцата, а всички правим тези грешки
31531
Храните, с които никога не трябва да комбинирате яйцата, а всички правим тези грешки

Всеки ден ние "бомбардираме" стомаха си не само с вредна храна, но и с напълно безопасни продукти, които са несъвместими един с друг. Здравословните натурални съставки се превръщат във врагове на храносмилането и тънката фигура и то само, заради факта, че не знаем как правилно да ги консумираме

За балансирано хранене е важно да знаете какво да ядете. Това важи особено за яйцата. Препоръките за отделно хранене ще ви помогнат да комбинирате правилно яйцата с други храни.

яйца

Ядене на яйца

НЕСЪВМЕСТИМИ ПРОДУКТИ

Риба
Не комбинирайте яйца и риба в една чиния. Трябва да знаете, че елемнтите, съдържащи се в яйцето, могат да неутрализират витамин B7, който е богатството на мазните риби.

Ориз
Същият закон се прилага тук, както и с рибата. За да извлечете максимума препоръчваме да ги ядете отделно

ориз и яйца

Картофи
Неразделна двойка - яйце и картоф - специално в любимите салати. Картофите съдържат минерали, които пречат на абсорбцията на желязо и калций от яйцата. Ето защо, приготвянето на ястия на базата на тези две съставки е изключително погрешно. Заедно тези продукти са лошо усвоени и нарушават храносмилането.

яйца и картофи

Мляко
Някои протеинови продукти са несъвместими един с друг. Това важи за млякото и яйцата. Млякото трябва да се консумира само отделно от всяка друга храна, така че ценните вещества, съдържащи се в него, да се абсорбират от тялото напълно.

Сирене
за организмът е много по-лесно да се справи с един животински протеин в даден момент. Това означава, че е нежелателно да се смесват яйцата със шунка, месо и сирене. Такава обилна закуска ще даде тегло в стомаха за целия ден.

сирене и яйца

Някои плодове
Ябълки, круши, грозде, сливи, кайсии и дини не се препоръчва да се комбинират с протеинови продукти, включително яйца. Това може да се обясни с разликата в скоростта на храносмилането на продуктите. Плодовете се смилат само 15 минути след консумацията, а яйцата се усвояват много по-дълго. Представете си какво се случва в стомаха ви!

Масло, сметана, майонеза
Яйцата и мазнините са съвсем приемлива комбинация, особено ако те са животински мазнини. Но трябва да се има предвид, че мазнините имат свойството да забавят храносмилането. По-добре е да ядете масло, сметана и майонеза с яйца, колкото е възможно по-рядко. Към този микс трябва да се добавят зеленчуци, за да се неутрализира ефектът на мазнините.

За да не избирате между вкус и полза, яжте яйцата в комбинация с броколи, подправки, зеленчуци, които не съдържат нишесте. Оставете вашите любими ястия да работят във ваша полза, а не да ви създават дискомфорт в стомаха и излишни килограми.

Яйцата са във всеки хладилник, така че тази информация ще бъде интересна за всички ваши приятели.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft