Цял свят полудя по тези кюфтенца - нежно месце, крехко яйчице и съвършена хармония! Перфектната хапка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цял свят полудя по тези кюфтенца - нежно месце, крехко яйчице и съвършена хармония! Перфектната хапка:
Цял свят полудя по тези кюфтенца - нежно месце, крехко яйчице и съвършена хармония! Перфектната...
2582
Източник: blitz.bg
Цял свят полудя по тези кюфтенца - нежно месце, крехко яйчице и съвършена хармония! Перфектната хапка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецепти за кюфтета - колкото щеш! Нервозни, Татарски, традиционни... Но днес ви предлагаме да опитате нещо наистина различно, че и много красиво, достойно да украси празничната ви трапеза.

Представяме ви уникалните кюфтета по шотландски , с които ще станете истинска звезда в кухнята! Може да ги поднесете и за предястие, и за основно - вкусни са и топли, и студени. Изборът е ваш, а рецептата - от нас. Ето как се правят т.нар. яйца по шотландски или по нашенски - кюфтета по шотландски:

Кюфтета по шотландски

Продукти:

400 гр.смляно говеждо месо (може и свинско)

по 1 чаена лъжичка сушен магданоз и мащерка

1 глава лук 

сол и черен пипер на вкус

100 гр.брашно  

150 гр.галета

1 чаша растително масло

6 бр.яйца

Начин на приготвяне: 

Първо сварете яйцата. След като махнете тенджерата от котлона, извадете яйцата и дръжте всяко едно от тях под течаща студена вода за 1 минута. След това ги сложете в съд с вода, за да изстинат окончателно, а после ги обелете.  

Вземете по-дълбок съд и сложете в него каймата, нарязания на ситно лук и магданоза. Прибавете малко сол и пипер и омесете много добре.

Получената смес разделете на шест равни части.  Парчетата трябва да са овални или кръгли, с дебелина не повече от 125 мм. и ширина от 75 мм.  

В друг съд изсипете брашното и малко черен пипер. Ако е необходимо, добавете и сол.

В получената смес ще трябва да оваляте много внимателно всяко яйце, след което да го увиете с каймата и да запечатате добре крайчетата. 

яйца в кайма

Оваляйте добре в галетата. Между другото, преди да го направя, лично аз разбивам едно яйце и потапям яйцата с кайма в него, а после овалвам добре в галетата. 

Идва ред на пърженето. В добре загрято олио изпържете всяко опаковано в кайма яйце. След това го поставете на кухненска хартия, за да се оцеди излишната мазнина. 

Кулинарният ви шедьовър ще изглежда още по-неустоимо, ако преди сервиране украсите чинията със свежи подправки. 

яйца по шотландски

Яйцата могат да се сервират цели или разрязани наполовина. Към ястието може да добавите някакво сосче или горчица. Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft