Чудна мусака с тиквички - лятно ястие №1 в жегите! Най-лесна и най-вкусна по ТАЗИ рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чудна мусака с тиквички - лятно ястие №1 в жегите! Най-лесна и най-вкусна по ТАЗИ рецепта:
Чудна мусака с тиквички - лятно ястие №1 в жегите! Най-лесна и най-вкусна по ТАЗИ рецепта:
836
Източник: За Жената
Чудна мусака с тиквички - лятно ястие №1 в жегите! Най-лесна и най-вкусна по ТАЗИ рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусен и лесен обяд, който всеки може да приготви. Тази мусака е толкова вкусна, че всяка хапка просто се топи в устата.

Тези, които обичат мусака, определено трябва да опитат тази рецепта, в която картофите са заменени с много по-леките и диетични тиквички. Ето необходимите продукти за нашата Чудна мусака с тиквички :

Чудна мусака с тиквички

Продукти:

  • 300 г кайма
  • 4 яйца
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 2 тиквички
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • смлян червен пипер
  • 4-5 супени лъжици брашно
  • 100 г галета
  • 2 моркова
  • 1 заквасена сметана
  • малко сирене/кашкавал

Начин на приготвяне:

В малко олио запържете ситно нарязания лук, след това нарязания или настърган морков, след което добавете каймата и запържете добре, докато смени цвета си и излишната течност се изпари.

Подправете на вкус със сол, черен и червен пипер, а също така добавяте малко ситно нарязан чесън или чеснов гранули (на прах). Обелете тиквичките (ако са млади, не е необходимо), след което ги нарежете на тънки кръгчета.

плънка мусака

Снимка: Youtube

Посолете ги и ги оставете да престоят половин час, за да пуснат соковете си. След това ги прецедете. В отделна купа разбийте две яйца и намажете тавата за печене или огнеупорната тава с олио.

Първо, поръсете с брашно всяко кръгче тиквичка, след това го потопете в яйцата и накрая го оваляйте в галетата. Подредете така приготвените тиквички (точно както за пържене, само че не е необходимо да се пържат в олио) на дъното на намазнена тава за печене.

редене мусака с тиквички

Снимка: Youtube

Върху тиквичките разпределете няколко супени лъжици от запържената кайма, след това още тиквички, накрая месо и така нататък, докато не използвате всички съставки. Завършете реденето на пластове с тиквички.

Разбийте останалите две яйца, добавете заквасената сметана, разбъркайте добре и изсипете сместа върху тиквичките.

заливка мусака

Снимка: Youtube

Настържете отгоре кашкавала и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

кашкавал върху мусаката

Снимка: Youtube

Оставете мусаката леко да се охлади, след което нарежете и поднесете!

изпечена мусака

Снимка: Youtube

мусака отрязано парче

Снимка: Youtube

Да ви е сладко!

парче мусака

Снимка: Youtube

мусака с тиквички

Снимка: Youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft