Рецепти за изкусителни шоколадови торти и сладкиши

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Шоколадов какс с глазура
155105

Шоколадов какс с глазура

За блата: 100 г краве масло, 2 яйца, 180 г пудра захар, 200 мл прясно мляко, 360 г брашно, 40 г какао, 1 прах бакпулвер, 1 прах ванилия. За глазурата: 100 г шоколад, 25 г краве масло, 1 супена лъжица прясно мляко.

На блата: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се малко мляко, 1 жълтък, малко брашно с бакпулвера и пак мляко, жълтък, брашно и накрая разбитите на сняг белтъци. Всичко се разбърква и се изсипвав кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна. На глазурата: Шоколадът, кравето масло и млякото леко се затоплят и се залива изпеченият кекс.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft