Рецепти за изкусителни шоколадови торти и сладкиши

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Шоколадов сладкиш с бадеми
155106

Шоколадов сладкиш с бадеми

210 г захар, 1 яйце, 5 жълтъка, 5 белтъка, 160 г смлени бадеми (орехи), 70 г шоколад, 40 г галета, 1 супена лъжица ром, 50 г краве масло, 40 г брашно, 100 г мармалад. 3 а глазурата: 6 супени лъжици вода, 100 г захар, 50 г какао, 1/2 пакетче краве масло.

Захарта, яйцето и жълтъците се разбиват до побеляване. Прибавят се смлените бадеми, настърганият шоколад, напоената с ром галета, разтопеното масло, разбитите на сняг белтъци и брашното. Всичко се разбърква добре и се изсипва в тавичка, намазана с масло и посипана с брашно (дебелина 11/2 см). Пече се в умерена фурна. След като се изпече н изстине, изважда се внимателно от тавичката (защото е много крехко), маже се с мармалад и се залива с глазурата (водата, захарта, какаото и кравето масло се смесват и се сваряват). Гарнира се с обелени бадеми. Реже се на парчета.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft