Шоколадов чийзкейк без печене - кадифена текстура, омайваща сладост! Рецепта, която няма равна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколадов чийзкейк без печене - кадифена текстура, омайваща сладост! Рецепта, която няма равна:
Шоколадов чийзкейк без печене - кадифена текстура, омайваща сладост! Рецепта, която няма равна:
3913
Източник: За Жената
Шоколадов чийзкейк без печене - кадифена текстура, омайваща сладост! Рецепта, която няма равна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този шоколадов чийзкейк е перфектният избор за тези, които искат бърз, но впечатляващ десерт. С богат шоколадов вкус и кремообразна текстура, тази рецепта ще спечели всички любители на сладки изкушения.

Готов за по-малко от час, този чийзкейк по рецептата от YouTube е идеален за всеки повод,.

Ето какво ви е необходимо за невероятния Кадифен шоколадов чийзкейк без печене :

Кадифен шоколадов чийзкейк без печене

Продукти:

За кората:

  • 200 г натрошени бисквити
  • 2 супени лъжици пудра захар
  • 60 г разтопено масло или маргарин
  • 3 супени лъжици какао на прах
  • 3–4 супени лъжици прясно мляко

За крема:

  • 400 г крема сирене (напр. ABC, Филаделфия…)
  • 80 г пудра захар
  • 250 г разтопен шоколад за готвене
  • 100 г течен шоколад (напр. Nutella)
  •  250 мл сладка сметана

За ганаша:

  • 150 мл сладкарска сметана
  • 150 г млечен шоколад

Приготвяне:

1. Пригответе кората.

В купа смесете натрошените бисквити, пудрата захар, какаото и разтопения маргарин.

Постепенно добавяйте млякото, докато сместа стане компактна, но не прекалено влажна. Разпределете сместа в тава с диаметър 24 см, притиснете я равномерно, за да се оформи коричката, и я поставете в хладилника да стегне.

2. Приготвяне на крема

Разбийте сладкарската сметана до твърда консистенция и я оставете настрана. В отделна купа смесете крема сиренето с пудрата захар с миксер до гладка смес.

Добавете разтопения шоколад за готвене и течния шоколад, след което продължете да разбивате няколко минути, докато сместа стане еднородна.

филаделфия с шоколад

Снимка: Инстаграм

Постепенно добавете разбитата сметана, като разбивате на ниска скорост, за да получите кремообразна текстура. Разпределете крема върху охладената кора, загладете го и върнете чийзкейка в хладилника.

3. Приготвяне на ганаша

Загрейте сладкарската сметана на слаб огън, като внимавате да не заври. Изсипете горещата сметана върху нарязания млечен шоколад и разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно.

Оставете ганаша да се охлади за 2-3 минути, след което го изсипете върху сметаната.

4. Финализиране

Оставете чийзкейка в хладилник за поне 2 часа, за да стегне. По желание, преди сервиране, украсете с настърган шоколад или пресни плодове.

шоколадов чийзкейк

Снимка: Инстаграм

Насладете се на този неустоим шоколадов десерт!

парче шоколадов чийзкейк

Снимка: Инстаграм

Да ви е сладко!

шоколадов чийзкейк без печене

Снимка: Инстаграм

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft