Шоколадови ЦЕЛУВКИ: Хрупкави и кремообразни, топят се в устата, а са готови за 10 минути!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколадови ЦЕЛУВКИ: Хрупкави и кремообразни, топят се в устата, а са готови за 10 минути!
Шоколадови ЦЕЛУВКИ: Хрупкави и кремообразни, топят се в устата, а са готови за 10 минути!
3289
Шоколадови ЦЕЛУВКИ: Хрупкави и кремообразни, топят се в устата, а са готови за 10 минути!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези шоколадови целувки се наричат ​​" Baci di Alassio ". Алазио е малко градче в Лигурия, което стана известно в цял свят заради тези шоколадови целувки. Пасвал Балзола, собственик на малка сладкарница, ги замисля през 1919 г. и оттогава се превръщат в любимите сладкиши на хиляди хора...

Днес имаме за вас оригиналната рецепта за целувките от шоколад , с която да се поглезите заедно с любимите си хора:

шоколадови целувки рецепта

Шоколадови целувки

Продукти:

250 г печени и смлени лешници

200 г пудра захар

35 г какао

35 г мед

2-3 сурови белтъка

За ганаша:

100 г черен шоколад

70 г сладка заквасена сметана

Приготвяне: 

В сух тиган леко запечете лешниците, за да отделят миризма при непрекъснато бъркане. След това ги оставете да изстинат напълно, след което ги смелете на ситно в блендер. В купата с натрошените лешници добавете пудрата захар и какаото, след което разбъркайте добре, за да изравните сместа.

В отделна купа отделете белтъците от жълтъците (предварително извадете яйцата да престоят леко на стайна температура). Замразете жълтъците или ги използвайте веднага за нещо друго, а белтъците разбийте с щипка сол.

белтъци на сняг

Когато получите твърд сняг от белтъците, започнете да добавяте меда на тънка струйка, докато се слее добре със снега. Постепенно започнете да добавяте сухите съставки и да бъркате с шпатула.

белтъци на сняг

Не добавяйте цялото количество наведнъж, защото е необходимо сместа да остане ефирна и пенлива. Бъркайте с лъжица или шпатула, като завъртате сместа отдолу нагоре, докато съставките се хомогенизират напълно.

(Възможно е двата белтъка да са малко и сместа да стане прекалено твърда, затова може да добавите още малко сняг от третото яйце - зависи от големината на яйцата). Сложете получената смес в пош с голям звездовиден накрайник.

Шприцовайте бисквитките върху застлана с хартия за печене тава. Ако нямате пош, използвайте найлонов плик за замразяване, а целувките можете да оформите и с лъжица, на разстояние една от друга.

купчини целувки

Готовите сладки се поставят в предварително загрята фурна на 200 градуса и се пекат 10 минути. След това изключете фурната и ги оставете да изстинат с открехната врата на фурната. Когато изстинат напълно, можете да ги слепите по двойки с шоколадовия крем.

целувки в тава

За шоколадовия ганаш: загрейте сладкатарската сметана на много слаб огън, след което, когато почти заври (не трябва обаче да завира), изсипете натрошения на кубчета шоколад. Бъркайте, докато се разтопи и получите гладка смес. Оставете да изстине, след което използвайте като крем.

ганаш в купа

шоколадови целувки

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft