Шоколадова ябълкова пита без тесто - ръсиш всичко в тавата и после печеш! Става вкусотия неземна::

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколадова ябълкова пита без тесто - ръсиш всичко в тавата и после печеш! Става вкусотия неземна::
Шоколадова ябълкова пита без тесто - ръсиш всичко в тавата и после печеш! Става вкусотия неземна::
8886
Шоколадова ябълкова пита без тесто - ръсиш всичко в тавата и после печеш! Става вкусотия неземна::
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви представим един различен ябълков сладкиш , за който дори не трябва да бъркате или месите тесто! Просто трябва да смесите няколко сухи съставки, които във формата се редуват със слой ябълков пълнеж. Резултатът е ароматен  шоколадово-ябълков сладкиш , влажен и сочен.

След изпичането „сухото“ тесто се превръща в много влажно, плътно, особено с лед охлаждане.

Най-хубавото е, че готовият сладкиш е покрит с вкусна, тънка, хрупкава шоколадова кора. За аромата няма изобщо да говорим - сладко кисел, с дъх на ябълки, какао и канела.

Ето и  рецептата за невероятния шоколадово-ябълков сладкиш със сухо тесто :

шоколадово ябълков сладкиш

Шоколадово-ябълков сладкиш със сухо тесто

Продукти:

1 чаша брашно

1 чаша грис

1/2 чаша захар (+2-3 с.л. за ябълките)

2-3 с.л. какао

1 ч.л. бакпулвер

1 кг ябълки

1 ч.л. смляна канела

100 гр. масло

шоколадов сладкиш с ябълки

Приготвяне:

Сложете маслото във фризера за 1 час.

Пресейте брашното и го смесете с всички сухи продукти: гриса, захарта, какаото и бакпулвера.

Обелете ябълките, почистете от сърцевината и настържете на едро ренде.

Поръсете ги с канела и захар, разбъркайте.

Намажете с масло правоъгълна форма за печене (20×20 см). Изсипете на дъното ѝ 1/3 от сухата смес, разпределете я на равен слой.

Отгоре сложете половината ябълки на равен пласт.

Поръсете с още 1/3 от сухата смес и с останалата половина от ябълките.

Най-отгоре поръсете с последната третина от сухата смес, а върху нея настържете замръзналото масло.

Поставете във фурната, загрята на 180 градуса, и печете около 1 час.

Готовия шоколадово-ябълков сладкиш извадете от фурната и охладете за 5 минути.

След това нарежете на квадрати.

Поднесете го с топка сладолед за още по-изразен вкус.

Да ви е сладко! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft