Ще повърнете, когато разберете от какво правят евтиното сирене в България!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Ще повърнете, когато разберете от какво правят евтиното сирене в България!
55641
Източник: Блиц
Ще повърнете, когато разберете от какво правят евтиното сирене в България!

Втечнено отпадъчно месо използват производители във фалшивото сирене. Това разкри д-р Сергей Иванов, биолог в Центъра по биология на храните, предаде Блиц.

Такова "сирене" обичайно струва в магазините под 6 лева.

Може да се намери на щандовете с етикет "имитиращ продукт", но от време на време некоректни търговци го предлагат на клиентите и като истинско сирене.

Другите съставки на евтиното сирене са сухи и кондензирани млека, желиращи и избелващи агенти. Някои производители биха могли да сложат и отчасти истинско мляко, колкото за цвят, посочи Сергей Иванов.

Той обясни и как точно се употребяват отпадъчните меса в сиренето менте. Използва се механично обезкостено месо, което под въздействието на киселини се превръща в течност - хидролизат. По подобна технология се правят и хранителните добавки за фитнес маниаци, но се ползват разни суровини.

Сместа, която се получава от втечненото месо и млякото, се сгъстява с различни желатини и желиращ колаген, но не с мая, обясни още Иванов.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft