Щом замирише на зима, веднага ми се дояждат! А не са и мазни, хапвам ги без угризения - чудни...
8 Октомври 2016
20206
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
В зелевите сармички може да завиете почти всичко: гъби, месо, зеленчуци и дори - сирене. Но най-хубави безспорно стават с месце.
Днес ви предлагаме да ги приготвите с телешко - така ще станат по-малко мазни и може да си ги похапвате дори когато сте на диета! В допълнение тези зелеви сармички се готвят в чудно сосче - леко пикантно и много ароматно!
Продукти:
1 кг зеле
600 гр. телешко месо
1 глава лук
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
1/2 люта чушка
3 домата
1 морков
1 чаша вода
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
Приготвяне:
- Отделете листата на зелето и ги сварете в подсолена вода за 3 минути.
- Сварете телешкото, охладете и смелете на кайма заедно с лука. Добавете яйцето, сол, черен пипер и разбъркайте добре.
- Увийте плънката в зелевите листа, оформете стегнати сармички и ги сложете в тенджера с двойно дъно, която сте покрили предварително с няколко зелеви листа.
- Попарете доматите, обелете ги, смелете на пюре, добавете настъргания морков, смачкания през преса чесън, смачканата люта чушка. Изсипете сместа върху зелето, добавете зехтина, покрийте с вода, така че да дойде до ръба на сармите, и посолете още веднъж, ако е необходимо.
- Оставете да заври и след това гответе на тих огън, докато зелевите листа хубаво омекнат.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари