В сезона на ябълките просто няма как да не ви "залеем" с рецепти - коя от коя по-вкусни! А днешната ни пухкава ябълкова пита е истинско бижу сред десертите с ябълки . Приготвя се бързо и лесно, а вкусът ѝ е ненадминат.

Пухкава ябълкова пита
Продукти:
0,5 чаши захар
3 яйца
70 г масло
180 мл прясно мляко
2 чаши брашно
1 супена лъжица бакпулвер
3 ябълки
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, докато се образува пухкава пяна. Изсипете разтопеното и охладено масло и млякото, разбъркайте.
Добавете пресятото брашно с бакпулвера и объркайте кексово тесто.
.jpg)
Изсипете половината от тестото във форма за печене. Отгоре подредете обелените ябълки, нарязани на тънки филийки.
.jpg)
Отгоре се изсипва втората част от тестото, като се заглажда равномерно с шпатула.

Поръсете отгоре с две супени лъжици захар, по желание смесете с канелата.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
.jpg)
Много е вкусно!














