Ястия за Нова година-4 идеи, които изглеждат ефектно, но не изискват много средства

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ястия за Нова година-4 идеи, които изглеждат ефектно, но не изискват много средства
Ястия за Нова година-4 идеи, които изглеждат ефектно, но не изискват много средства
1563
Ястия за Нова година-4 идеи, които изглеждат ефектно, но не изискват много средства
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви селекция от 5 ястия за всеки бюджет. Общото между тези ястия е много апетитен външен вид, хранителна стойност и отличен вкус. Почерпете свежи идеи за вашата празнична трапеза.

Новогодишни горещи ястия: какво да готвя за празника

Пиле с портокали на фурна

Необходими съставки:

  • 1 цяло пиле
  • 2 портокала
  • 6 картофа
  • 4 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. подправки за пиле

Метод на готвене:

Измиваме пилето. Подсушаваме го с хартиени кърпи. Измиваме портокала. Нарязваме го на кръгчета с дебелина около 1 см.
Комбинираме с майонеза с подправка за пиле в малък съд. Смесваме добре. Намазваме пилето със сместа.
Покриваме с лист за печене тавата. Поставяме пиле върху него. Поставяме портокалите в него.
Обелваме картофите. Нарязваме го на четвъртинки. Поставяме картофите около пилето. Поставяме тавата за печене в предварително загрята на 200 градуса фурна за 120 минути.

Пълнени картофи на фурна

Необходими съставки:

  • 4 картофа
  • 100 г кашкавал
  • 20 г масло
  • 150 г шунка
  • сол на вкус
  • смлян черен пипер на вкус
  • 2 скилидкки чесън
  • магданоз на вкус

Метод на готвене:

  • Измийте добре картофите. Поставете го в тенджера. Напълнете картофите с вода. Сварете ги с кожите, докато омекнат (за 20–25 минути).
  • Нарежете всеки картоф на две. С помощта на лъжица отстранете внимателно средата на половинките.
  • Настържете кашкавала. Нарежете шунката на ситно. Обелете чесъна. Прекарвате го през пресата. Измиваме магданоза. Накълцваме го с остър нож.
  • Поставете картофената каша в малък съд. Намачкайте го с вилица. Добавете шунката, сиренето, магданоза и чесъна към картофите. Разбъркайте всичко старателно до гладкост.
  • Напълнете картофите със сместа. Поставете пълнените зеленчуци върху лист за печене, покрит с пергамент. Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.

Пилешки рулца със сушени плодове

Необходими съставки:

  • 500 г пилешко филе
  • 100 г твърдо сирене
  • 50 г сини сливи
  • 50 г сушени кайсии
  • 2 с.л. майонеза
  • сол на вкус
  • смлян черен пипер на вкус

Метод на готвене:

Поставете сини сливи и сушени кайсии в малък съд. Залейте ги с гореща вода. Оставете сушените плодове за 20 минути на стайна температура.
Измиваме пилешкото филе. Изсушете го старателно. Нарежете месото на тънки филийки. Покрийте ги с домакинско фолио. Начукайте леко филето с помощта на чук.
Смажете всяко парче месо с майонеза (от едната страна). Настържете твърдото сирене на ренде с големи дупки. Поръсете го върху пилешкото филе.
Отгоре поставете сини сливи и сушени кайсии. Увийте сушените плодове в месото, оформяйки рула. Ние ги закрепваме с клечки за зъби за надеждност.
Поставете пилешките парчета в тавичка, чието дъно е намазано с масло. Покрийте с фолио. Поставете формата в предварително загрята до 180 градуса фурна за половин час.

Мързелива лазаня без бешамел

Необходими съставки:

  • лаваш
  • 500 г кайма пилешка 
  • 1 глава лук
  • 150 г твърд кашкавал
  • 3 с.л.
доматена паста
  • 150 мл вода
  • 2 с.л. олио
  • сол на вкус
  • смлян черен пипер на вкус
  • 0,25 ч.л подправки
  • индийско орехче
  • Метод на готвене:

    • Обелете лука. Накълцайте го на ситно. Добавете лука към каймата. Добавете сол и черен пипер. Всичко се разбърква старателно.
    • Запържете каймата с лук в загрят тиган със слънчогледово олио. Гответе го 5 минути, като бъркате непрекъснато.
    • Добавете доматено пюре към чиста вода. Смесете всичко до гладкост. Изсипете доматената смес при месото.
    • Добавете към каймата провансалски билки и индийско орехче. Разбъркайте. Задушете месото за 5 минути на умерен огън под капак.
    • Настържете твърдия кашкавал на едро ренде. Нарежете корите лаваш на правоъгълници с големината на тава за печене.
    • Намажете формата със слънчогледово масло. Поставете 2 правоъгълни парчета в него на кръст. Отгоре се поставя месната плънка, като се разпределя равномерно.
    • Поръсете каймата с настърган кашкавал. Покрийте всичко с лаваш. Редуваме пластовете по този начин. Отгоре трябва да завършва с лаваш. Поръсваме всичко с кашкавал.
    • Поставете формата с мързелива лазаня в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20-30 минути. Добър апетит!

    С такива ястия вашата празнична маса ще изглежда просто луксозна. Гостите ще се радват да видят какво сте подготвили за Нова година. Кои опции за горещо ястие от нашия списък ви харесаха най-много?

    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft