5 точки по тялото, които ще ви стопят всички излишни мазнини. Не ви се вярва, но е факт- китайците са измислили всичко

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
5 точки по тялото, които ще ви стопят всички излишни мазнини. Не ви се вярва, но е факт- китайците са измислили всичко
282246

Апетитът се изключва, като притискаме биоактивни центрове
 

Какво ли не правим, за да постигнем желаното тегло и хармонична фигура. Изтощаваме се от строги диети и физическо натоварване, а като спрем, натрупваме още повече излишни килограми.

Умерено спортуване и никакви вредни храни – в това е тайната на доброто самочувствие.

Но и отчасти самомасаж би могъл да помогне. По тялото ни са ситуирани стотици биоактивни точки, чието стимулиране помага за ускоряването на обмяната на веществата и за намаляването на апетита.

Акупресурата, или точковият масаж, представлява древна китайска практика, която днес е достъпна за всеки. Този лек и приятен начин за борба с излишното тегло ни помага да отслабнем безболезнено и да се чувстваме бодри. Ето точките, от които като от бутони по тялото се изключва апетитът!

Точки за отбив на апетита:

1. Точка „Дуй-дуан”Тя се намира в центъра между горната устна и носа. Масажирайте я с кръгови движения за две минути – особено когато изпитвате желание да хапнете нещо, за да компенсирате стреса.

2. Точка „Апетит”


На ушните миди има около 200 биоактивни точки, чието стимулиране подобрява работата на всички органи и ускорява обмяната на веществата. Но знаменитата точка на апетита се намира преди извивката на ушната мида, до мястото, където ухото се залавя за лицето. Масажирайте я възможно по-често.

3. Точка „Цюй-чи”За да я откриете, сгънете ръката в лакътя и два пръста по-надолу по външната част на ръката внимателно масажирайте тази точка. Обикновено е леко болезнена. Всеки ден трябва да се стимулира за една минута. Цюй-чи помага за работата на червата.

4. Точка „Цзу-сан-ли”Голям брой точки за ослабване се намират на краката. Между тях особено важна е Цзу-сан-ли, или „точката на дълголетието”. Намира се четири пръста под средата на коляното. Смята се, че въздействието върху нея помага да се свалят до 500 грама на ден.

5. Точка „Лоу-гу”Намира се от вътрешната част на крака, около три пръста над глезена. Освен че масажът на тази точка подобрява свалянето на излишното тегло, но е полезен и за преодоляване изтръпването на ръцете и краката, както и при бодежи и стягане в областта на сърцето.

Не прекалявайте с масажа на последните две точки - и минута е достатъчна, но трябва да се прави всеки ден. Ако се появят неприятни усещания по време на самомасажа, по-добре е да спрете.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft