Ако имате някои от тези симптоми не трябва да приемате витамин D в никакъв случай

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ако имате някои от тези симптоми не трябва да приемате витамин D в никакъв случай
85353
Ако имате някои от тези симптоми не трябва да приемате витамин D в никакъв случай

Не е тайна, че на всеки шест месеца тялото ни се възстановява. Това зависи от много фактори, но продължителността на деня играе ключова роля. Под въздействието на слънчевата светлина витамин D се произвежда активно в тялото ни . Докато през студения сезон е един от най-популярните аптечни продукти.

Не трябва обаче да се доверявате на маркетолозите и дори на положителния опит на познати. В тази статия нека поговорим за факта, че витамините не винаги са добри за всички. А също и за вредата от витамин D , за която продавачите няма да ви разкажат.

 

Витамин D вреди

Витамините са нож с две остриета. Особено сега, по време на пандемия, когато хората търсят прости и бързи начини да се предпазят от вируса. Много хора забравят, че колкото лоша е липсата на определени вещества в организма, толкова опасен е и излишъкът им.

И наистина е така! Когато витамин D е нисък , резистентността на средния човек към вируси пада и дори започва сезонна депресия. Той също така е отговорен за здравето на репродуктивната система и чувствителността към инсулин (не напразно често натрупваме излишни килограми през зимата).

Но дори витамин D има противопоказания. Ако принадлежите към една от следните групи, не можете да го пиете без да се консултирате с лекар. 

Кога не трябва да приемате витамин D:

Свръхчувствителност
Хиперкалциемия (повишена концентрация на калций в кръвта)
Хиперкалциурия (повишена концентрация на калций в урината)
Туберкулоза

За съжаление, това не означава, че всеки е имунизиран срещу странични ефекти. Тъй като нормата е различна за всички и мнозина смятат за необходимо да пият витамини през зимата , съществува голям риск от предозиране. Това засяга нашето тяло, както следва.

На първо място, нивото на калций в кръвта се повишава . Това състояние се характеризира с жажда, често уриниране и образуване на камъни. Влошаване на храносмилането , което може да се прояви като коремна болка или диария и запек.


Проблемите с бъбреците започват (или се влошават) .

Костно-мускулната система може да бъде засегната. Главно поради високата концентрация на витамин D, водеща до загуба на костна маса.

Всичко това, заедно с повишен калций в кръвта, е изпълнено с гадене, световъртеж и загуба на апетит.

Преди си мислехме, че витамините са нещо безвредно и здравословно - като плодовете. Но е важно да запомните, че дозата хранителни вещества в тях е десет пъти по-висока, отколкото в естествен източник. И може да бъде токсична за тялото ни, ако се използва неправилно. Така че бъдете внимателни и в никакъв случай не се самолекувайте.

Дай твоята оценка:
2 от 8 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft