Ангел Кунчев прогнозира мрачно: " Ситуацията не е добра, нещата ще станат неуправляеми"

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ангел Кунчев прогнозира мрачно: " Ситуацията не е добра, нещата ще станат неуправляеми"
2091
Източник: blitz.bg
Ангел Кунчев прогнозира мрачно: " Ситуацията не е добра, нещата ще станат неуправляеми"

Държавният здравен инспектор , доц.Ангел Кунчев бе на посещение в Добрич заедно със здравния министър проф. Костадин Ангелов , а поводът - внезапният ръст на случаите с COVID-19 в града.

"Ситуацията в Добрич не е добра. Не е драматична, но не е добра.

През май имаше 0 случаи, през юни 7, през август 580. Това е притеснителен ръст. Циркулацията на вируса е интензивна. Ако не се вземат мерки, тази тенденция ще продължи”. Това заяви доц.Кунчев на брифинг със здравния министър. Той отправи критики към болницата в града и работата й със заразените с COVID-19. По думите му болницата „подпомага за разпространението на вируса”.

„Тенденцията не е добра, но може да се обърне в рамките на 2-3 седмици”, каза д-р Кунчев. Към края на годината, когато ще има и сезонен грип, нещата може да станат неуправляеми, смята още държавният здравен инспектор.

„Видях в болницата някои неща, които не ми харесаха”, каза здравният министър Костадин Ангелов. Едното било смесването на потоците на пациентите. В единия край на коридора на петия етаж е „чистата” зона, в другия – COVID зоната. Всички пациенти се обслужвали от един и същ персонал. Здравният министър видял и цивилни хора без лични предпазни средства да влизат в болницата.

„Ще инициираме събрание за избор на нов директор и промени в съвета на директорите”, заяви проф. Ангелов. Здравният министър отново обясни, че разпространението на коронавируса се дължи най-вече заради неспазването на противоепидемичните мерки като носене на маски и ръкавици.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft