Болки в шията, схванат гръб, бодежи в коленете? Имате нужда само от 1 топка за тенис и 7 простички упражнения против болката:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
Болки в шията, схванат гръб, бодежи в коленете? Имате нужда само от 1 топка за тенис и 7 простички упражнения против болката:
27038
Болки в шията, схванат гръб, бодежи в коленете? Имате нужда само от 1 топка за тенис и 7 простички упражнения против болката:

Еволюцията не е създала човека, за да стои в покой - той по природа е ловец, създаден за живот на открито, а не между четири стени. Но съвременният начин на живот ни приковава все повече и повече на едно място - на бюрото, дивана в хола, удобно настанени в крепостта на собствения си дом, кафенето, мола... 

Този начин на живот отнема на хората тяхната мобилност и резултатите не закъсняват - неудобната поза в седнало положение с часове резултира в гръбначни изкривявания , съпроводени с болка в шията и гърба , а ставите изнемогват, когато ги натоварим повечко.

Но това все още не е причина да унивате - днес сме ви приготвили комплекс от лесни упражнения , за който ви трябва само обикновена  топка за тенис . С нейна помощ ще прогоните болката, умората и болежките в ставите!

Упражнение за шията

упражнение за болки в гърба

Ако седите или стоите цял ден на едно място, това се отразява неминуемо на гръбначния стълб. Този самомасаж ще ви помогне, за което се нуждаете от две обикновени топки за тенис и обикновен чорап. Поставете топките в чорапа и пристегнете, така че да не се търкалят. Трябва да легнетепо гръб, да сложите топките над опашната кост от двете страни на гръбначния стълб и внимателно да плъзгате цялото си тяло нагоре и надолу. Намерете позиция, в която ще ви бъде удобно, по желание можете да поставите възглавница под главата или раменете. Не го правете твърде дълго, трябва да ви доставя удоволствие.

Упражнение за врата

упражнение за врата

Легнете по гръб, сложете две топки под врата, всяка отстрани на прешлените, по избор - в чорап. Протегнете крака и внимателно, избутвайки се с пръстите на краката, придвижете тялото си напред и нагоре. Шията трябва да се "плъзне" над топките и да се разтегне, определено ще го почувствате. В тази позиция направете дузина дълбоки вдишвания и се върнете в първоначалното си състояние.

Упражнение за долната част на гърба и бедрата

уражнения за гърба

Тази част на тялото се уморява, ако човек стои в една позиция за дълго време или носи тесни и неудобни обувки. Проблемът се решава просто - легнете на една страна, поставете тенис топка под себе си, над бедрата, и започнете да правите кръгови движения с таза. Само първо заемете стабилна позиция, за да не паднете от топката. Направете 10-тина завъртания по часовниковата стрелка, след това същото обратно на часовниковата стрелка. Обърнете се на другия хълбок и повторете всичко.

Упражнение за лопатките

упражнения с тенис топка

Ако няма кой да масажира схванатите ви рамене, трябва да вземете нещата в свои ръце и да вкарате тенис-топката в употреба. Легнете настрани, краката са сгънати в коленете, топката е между лопатката и гръбнака. Внимателно, без внезапни движения, започнете да се търкаляте в кръг, усещайки, как втвърдените мускули се затоплят. Превъртете до другата страна и повторете.

Упражнение за коленете

Упражнение за коленете

В случай на умора и болка в коленете, винаги дръжте топката под ръка. Всичко, което трябва да направите, е да я притиснете точно под коляното и да сгънете крака си така, сякаш се опитвате да смачкате топката. Стиснете, задръжте и пребройте до десет, отпуснете и починете за 10 секунди, след което повторете. И така, 8-10 пъти, след което продължете да масажирате втория крак.

Упражнение за краката

Упражнения с топка за краката

Свалете обувките, сложете тенис-топка на пода, стъпете върху нея, но без да прехвърляте цялата тежест на тялото, а само леко натиснете. Или малко повече - това зависи от вашите усещания и желание за масаж на краката. Плъзгайки топката напред-назад, въртете топката със стъпалото си, като обръщате внимание на онези области, които се усещат най-много „схванати”. Не забравяйте за втория крак!

Упражнение за ръцете

упражнение за ръцете

Боли ли ви китката от компютърната мишка? Няма значение - седнете на пода, поставете длан върху топката, покрийте с другата ръка и прехвърлете тежестта на тялото върху ръцете, сякаш се опитвате да смачкате топката. След това в същото положение започнете да търкаляте топката по определена траектория, така че нейните движения да очертаят малка звездичка. Дясно-ляво, назад и напред, без да я изпускате от дланта. Сменете местата на дланите и масажирайте и втората ръка. Трябва да помогне.

И някои общи съвети:

  1. Ако ви е неудобно да лежите на пода, можете да го замените с вертикална стена - просто сложете топката в желаната позиция и се движете, както е описано по-горе.
  2. Топки може да изглеждат твърди за тялото ви, но това е смисълът. След серия от упражнения, вашите мускули ще ви благодарят за създаденото натоварване.
  3. Може да се изкушите да замените твърдите тенис топки с мека гумени. Не се заблуждавайте, така нищо няма да постигнете!
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft