Борисов зарадва всички: На 15 юни падат всички мерки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Борисов зарадва всички: На 15 юни падат всички мерки!
4591
Борисов зарадва всички:  На 15 юни падат всички мерки!

Еднаа хубава новина. На 15 юни се връщаме изцяло към стария си начин на живот.

Програмите за подкрепа на гражданите и фирмите обаче ще продължат да действат

На 15 юни трябва да падне всичко, а да останат само социалните мерки – „60/40“ и така нататък.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на днешното редовно заседание на Министерския съвет. „Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено“, каза още той.

 

От тези думи на Борисов става ясно, че сега действащата Извънредна епидемична обстановка ще отпадне на 14 юни и няма да бъде удължавана повече. Припомняме, че „обстановката“ замени Извънредното положение в средата на май, а общо мерките срещу разпространението на Covid-19 действат три месеца.

Досега здравният министър Кирил Ананиев е отменил почти всички мерки срещу разпространението на коронавируса, но все още трябва да се носят маски в затворените обществени места, има регулация на движението в парковете, на броя посетители в заведенията, моловете, театрите, кината, плажовете и т.н. След отпадането на „обстановката“ всичко това трябва да отпадне.

„Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски. Ако приемем бонбоните за ястие, може да свалим маските. Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено“, така Борисов обоснова решението си да не удължава мерките пред министрите си в залата и пред гостите в Министерския съвет.

 

Под „социални мерки“, които ще останат, премиерът вероятно има предвид програмите за подкрепа на хората и фирмите, които са основно под формата на заеми. Има и грантове, като схемата „60/40“ и евросредствата. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft