Вече ги няма по магазините, а бяха толкова вкусни! Спокойно, имаме рецептата: Сладки Ушички от 2 продукта за 5 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече ги няма по магазините, а бяха толкова вкусни! Спокойно, имаме рецептата: Сладки Ушички от 2 продукта за 5 минути
Вече ги няма по магазините, а бяха толкова вкусни! Спокойно, имаме рецептата: Сладки Ушички от 2...
589
Източник: За Жената
Вече ги няма по магазините, а бяха толкова вкусни! Спокойно, имаме рецептата: Сладки Ушички от 2 продукта за 5 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно си ги спомняте от детството си - Сладки Ушички, от великолепно маслено тесто, поръсени със захар. Неустоим карамелен вкус и онзи хрустящ звук, когато ги захапеш...

Ако сме събудили у вас сладки спомени, то имаме добра новина - ще ви дадем рецептата за най-вкусните и лесни Сладки Ушички от 2 съставки. 

Оригиналната рецепта е френска, а за направата й са ви необходими само бутер тесто и захар.

Карамелизираната кора и ефирната вътрешност създават перфектната смесица от хрупкаво и меко, а приготвянето отнема по-малко от половин час. Ето какво ви е необходимо:

Сладки Ушички

Съставки (за около 40-45 бисквитки)

  • 200 г захар
  • 450 г бутер тесто (2 листа купено от магазина бутер тесто, размразени съгласно инструкциите)
  • 1/8 чаена лъжичка фина морска сол (по избор)

Освен това:

  • хартия за печене

Метод на приготвяне:

1. Подгответе работната повърхност

Загрейте фурната до 230°C, като решетката е в средата. Смесете захарта и солта. Разпределете половината от захарната смес върху чиста, равна повърхност.

2. Намазване и поръсване със захар

Поставете един лист бутер тесто върху захарта.

Поръсете отгоре с още около 50 г захар и разточете с точилка на квадрат с диаметър около 33 см. Притиснете леко, за да се залепи захарта в тестото.

3. Оформяне на класическата форма „слонско ухо“

Сгънете двете противоположни страни към средата. След това ги сгънете отново към средата и затворете тестото „като книга“, за да получите осем слоя.

рецепта ушички

Снимка: Pinterest

4. Рязане и подреждане

Нарежете рулото на парчета с дебелина около 1 см и ги подредете върху тава за печене, покрита с хартия за печене. Повторете същата процедура с втория лист тесто.

рецепта ушички

Снимка: Pinterest

5. Печете

Печете 6–8 минути, докато долната част се карамелизира и стане златистокафява.

След това внимателно обърнете „ушичките“, като леко ги оформите, ако е необходимо, и ги върнете във фурната за още 4–5 минути, докато станат напълно златистокафяви. Извадете ги върху решетка, за да се охладят.

домашни сладки ушички

Снимка: Pinterest

Съвети и бележки

• Бутер тестото може да се размрази на стайна температура според инструкциите на опаковката, след което да се съхранява в хладилник до употреба.

• Бисквитките ще се съхраняват в херметически затворен контейнер до 4 дни на стайна температура. Не се препоръчва охлаждане или замразяване след печене, тъй като ще загубят хрупкавостта си.

• Замразете предварително: Замразете нарязаните бисквитки върху тава за печене за 2 часа, след което ги прехвърлете в торбичка за фризер и съхранявайте до 3 месеца. Можете да ги печете директно от замразено състояние.

сладки ушички

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft