Всички правим тези грешки, а после се чудим, защо сме останали с 2 косъма на главата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Всички правим тези грешки, а после се чудим, защо сме останали с 2 косъма на главата!
2177
Източник: blitz.bg
Всички правим тези грешки, а после се чудим, защо сме останали с 2 косъма на главата!

Красивата коса е мечта за всяка жена по света, но малцина са дамите, които природата е дарила с наистина разкошна грива. Затова грижата за косата е едно от най-важните ежедневни действия, които ние, жените, трябва да превърнем в навик.

Понякога, без да осъзнаваме и в стремежа си да постигнем ефект, всъщност правим груби грешки .

Заради тях резултатът е точно обратният – косата изтънява, става рядка и започва да пада.

Всъщност всички правим тези 5 грешки в грижата за косата , а после се чудим, защо тя продължава да пада, изтънява, а косъмът се цепи.

шампоан за коса

1. Къпем се с гореща вода

Косата не трябва да се мие с гореща вода, тъй като високата температура нарушава структурата на косъма и засилва активирането на мастните жлези. Измийте косата с умерено топла вода, а малко преди да излезете от банята изплакнете със студена.

2. Неправилно нанасяне на шампоан и балсам

Шампоанът трябва да се прилага само на корените! Балсам - по дължината и връхчетата на косата. Ако сте запознати с това правило, то добре. Но се оказва, че не всички момичета го познават! 

3. Подсушаване с кърпа

Косата не трябва да се търка агресивно и да се стиска с кърпа след като е измита. Можете само леко да попиете мократа грива, но не и да я навивате в кърпа, която после дълго време на е на главата ви. Сушенето на косата в кърпата уврежда косъма и той става чуплив и безжизнен. ⠀

подсушаване на косата с кърпа

4. И пак тази кърпа

Ако косата ви бързо се омазнява, губи обема и блясъка си, то знайте, че вината пак е във въпросната кърпа. Ако след банята се „сушили“ косата си с кърпа (както в по-горната точна обяснихме, че не трябва да се прави), а след това сте навили косата си в кърпата и сте се разхождали с нея дълго време, преди да се срешите и подсушите със сешоар, то ето защо косата ви се омазнява бързо.

Това се дължи на сауна ефекта, който кърпата прави с мократа коса. Заради това мастните жлези започват да работят по-активно, косата бързо губи своята чистота, обем и блясък. По принцип няколко 2-3 минути с кърпа на главата са достатъчни.

мокър гребен за коса

5. Мокър гребен за коса

Веднага след банята разресвате косата си, за да изсъхне в по-приемлива форма или за да ви е по-следно да я издухате със сешоара? Е, забравете за това! Агресивното разресване и като цяло сресване на мокра коса е забранено. 

Вместо това изсушете леко корените на косата със студен или топъл въздух и едва след това започнете със сресването. Запомнете – започнете от връхчетата на косата, а след това се насочете нагоре към корените. 

Между другото, по-добре е да сресвате косата, преди да я измиете.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft