Всяко месо, приготвено по този начин, става сочно и крехко като масло! Всичко се прави в един съд:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всяко месо, приготвено по този начин, става сочно и крехко като масло! Всичко се прави в един съд:
Всяко месо, приготвено по този начин, става сочно и крехко като масло! Всичко се прави в един съд:
3528
Източник: За Жената
Всяко месо, приготвено по този начин, става сочно и крехко като масло! Всичко се прави в един съд:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Гответе всяко месо по този начин в една тенджера (един съд) – лесно, вкусно и и става сочно и крехко като масло!

Това ястие с печено месо и зеленчуци е истинско откритие за ежедневието: сочно, ароматно и невероятно лесно за приготвяне.

Независимо дали изберете агнешко, говеждо, свинско или пилешко, резултатът винаги е крехко месо, което се топи в устата ви.

Вдъхновена от традиционното бавно готвене, тази рецепта съдържа същата дълбочина на вкуса, но за много по-кратко време – идеална за натоварени дни.

С минимални усилия получавате елегантно ястие, което изглежда и има вкус сякаш е от топ ресторант и е идеално за семейни вечери, приготвяне на храна или общуване с гости. Ето какво ви е необходимо за сочното и много вкусно Крехко месо на фурна със зеле :

Крехко месо на фурна със зеле

Необходими съставки:

  • 1 кг месо (агнешко, говеждо, свинско или пилешко)
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици оцет
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 супена лъжица настърган чесън
  • 1 супена лъжица нарязан магданоз
  • 1 супена лъжица нарязан кориандър
  • 1 супена лъжица горчица
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • 1 чаена лъжичка смлян кориандър
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1 чаена лъжичка сол
  • ½ чаена лъжичка черен пипер
  • ½ чаена лъжичка куркума
  • 200 г настъргано зеле
  • 100 г настърган морков
  • 1 супена лъжица доматено пюре, разредено с 1 чаша вода
  • 1 чаена лъжичка зеленчуков бульон
  • 5 зърна кардамон
  • 2 дафинови листа

Приготвяне:

1.

В голяма купа смесете зехтина, оцета и лимоновия сок.

2. Добавете настъргания чесън, нарязания магданоз, кориандъра, горчицата и всички подправки. Разбъркайте добре.

марината за месо

Снимка: YouTube

3. Добавете месото и го покрийте добре с маринатата. Оставете го да престои 30 минути (или повече за по-интензивен вкус).
месо в марината

Снимка: YouTube

мариновано месо

Снимка: YouTube

4. Подредете нарязаното зеле и моркови в огнеупорна тава.

5. Смесете доматеното пюре с водата и бульона, след което го залейте върху зеленчуците.

доматен сок

Снимка: YouTube

зеле в доматен сос

Снимка: YouTube

6. Подредете маринованото месо върху зеленчуците.
мариновано месо

Снимка: YouTube

мариновано месо в тава

Снимка: YouTube

7. Добавете кардамона и дафиновите листа за вкус.

8. Покрийте с хартия за печене и алуминиево фолио.

9. Печете в предварително загрята фурна на 200 °C за около 2 часа или докато месото омекне напълно.

месо от фурната

Снимка: YouTube

месо със зеле

Снимка: YouTube

10. Преди сервиране, полейте месото със соковете от тигана, поръсете с пресен кориандър и сервирайте топло с ориз или хляб.

Месо със зеле на фурна

Снимка: YouTube

сочно месо в тава

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft