Ген.Мутафчийски с черната равносметка за днес: 3-ма починали, 2 оздравели, ето състоянието на останалите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ген.Мутафчийски с черната равносметка за днес: 3-ма починали, 2 оздравели, ето състоянието на останалите:
3843
Източник: pik.bg
Ген.Мутафчийски с черната равносметка за днес: 3-ма починали, 2 оздравели, ето състоянието на останалите:

Всички с трепет очакват всяка поява на проф. Венцислав Мутафчийски на редовните брифинги , за да разберат най-актуалната информация за коронавируса у нас. Припомняме, че тази сутрин стана ясно, че заразените с коронавирус в България вече са 313, а само за един ден починаха двама души - един в София и един в Благоевград, шефът на Националния оперативен щаб за борба с инфекцията, ген.

Венцислав Мутафчийски, обяви най-пресните данни от хода на заразата у нас.

По-рано днес стана ясно, че от тази вечер представителите на Щаба ще съобщават последните данни за разпространение на коронавируса в сградата на Министерския съвет веднъж дневно, в 17 часа.

331 са общо потвърдените случаи на COVID-19 в България към момента. 18 са новите положителни проби. Те са установени в София, Варна, Шумен, Благоевград и Смолян. Това стана ясно от думите на генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на национални оперативен щаб.

122 души са настанени в болнични заведения, от тях 8 са интубирани. 59 са пациентите в столицата, от тях 6 са интубирани. От всички констатирани случаи - 186 (56%) са мъже, а 145 (44%) са жени. Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият – на 3.

На въпрос на ПИК с тези темпове, с които вървим, вървим ли към пика, Мутафчийски заяви, че още не сме започнали и карантината дава своите резултати. И това, че не сме открили много болни, няма такъв бум като в другите държави, в никакъв случай не означава, че преодоляваме кризата. Единственото успокояващо е, че нямаме толкова смъртни случаи и това е нещото, което показва истинската картина на ситуацията.

"В институтите в БАН доколкото ми е известно се работи, но за момента няма реални резултати", допълни шефът на Националния щаб на въпрос дали има някакви резултати от проучванията за лечение.

За разминаването при бройката на починалите в това, което изнасят като информация от щаба и здравното министерство, Мутафчийски заяви, че вероятно това е така, защото починалият има една отрицателна проба.

"Вчера разговарях с ръководствата на "Св. Анна", дори бяха снабдени с лекарства, правят им се проби на всички, които са били първа контактна линия и имат раздадени облекла", заяви ген. Мутафчийски. Наблюдаваме фанатично желание в колегите да се тестват всички, които са преминали едва една седмица от лечението. Затова имаме изработени критерии за изписване, които са по-важни от това, дали тестовете са отрицателни. Ние сме разпоредили дори и след отрицателен тест да има 30 дни карантина", допълни Мутафчийски.

На въпрос дали има нови оздравели, шефът на ВМА заяви, че има още двама изписани от болница. Буквално в края на брифинга стана ясно, че мъжът в Кюстендил за жалост също е починал.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft