Ген. Мутафчийски-Никога няма да се случи подобно нещо с болните от коронавирус у нас

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ген. Мутафчийски-Никога няма да се случи подобно нещо с болните от коронавирус у нас
1942
Ген. Мутафчийски-Никога няма да се случи подобно нещо с болните от коронавирус у нас

„За всички обявени нови 13 случая нямаме информация да са свързани с Банско“, това увери председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„По райони в София не виждам смисъл да обявяваме болните. В София е най-голямото огнище за България.

Това не е учудващо. Тук случаите са 370. Разбира се София е най-големият град в България. Може би искат да посочват с пръст болните. Да заковат вратите им. Не! Такова нещо няма да се случва“, категоричен бе шефът на ВМА.

„Това не е точно така. Даже бих казал, че е абсолютна грешна теза. Не може да се избегне интубацията при хора, които имат нужда от това. Когато настъпи времето за интубация нищо друго не може да бъде заместено“, заяви ген.

Мутафчийски по повод новината, че респираторите за коронавирус започнаха да убиват много болни и заради това лекари започнаха да ги отказват. „Може да се тълкува само по един начин.

Още първите анализи, които се направиха от Китай, показаха, че две седмици преди да се появи инфекцията се намалява опасността с около 70%. Малката заболеваемост у нас е само заради взетите навременни мерки. Виждате от репортажите в телевизията, че улиците в чужбина са празни, а улиците в България са пълни. Това със сигурност ще ни се „отблагодари“ един ден“, предупреди още шефът на ВМА.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft