Дъщерята на Путин тъне в невиждан лукс в австрийските Алпи, далеч от войната (СНИМКИ)

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Дъщерята на Путин тъне в невиждан лукс в австрийските Алпи, далеч от войната (СНИМКИ)
6171
Източник: telegraph.bg
Дъщерята на Путин тъне в невиждан лукс в австрийските Алпи, далеч от войната (СНИМКИ)

Публична тайна е, че Владимир Путин е особено потаен по отношение на личния си живот. Тази потайност касае най-вече наследниците на руския президент - освен двете му "официални" дъщери, легенди се носят за броя на децата на Путин.

Тези дни световните медии разпространиха информацията, че по-голямата дъщеря на Путин, Мария Воронцова , обитава луксозен палат в австрийските Алпи , в едно от най-красивите и недостъпни за простолюдието кътчета на страната.

вила Китцбюел

Става дума за луксозна хижа, платена за 10,8 милиона евро през 2013 г., с тераса с изглед към Щрайф – ски пистата в Кицбюел, Австрия, смятана за най-трудната отсечка от световната купа по ски.

Твърди се, че тази резиденция в тиролски стил се посещава често от Мария Воронцова - 38-годишната ендокриноложка и по-голямата от двете дъщери на Владимир Путин, които се появяват на бял свят от брака с бившата му съпруга.

Вила Мария Воронцова

„Разбира се, че дъщерята на Путин живее тук, всички в Кицбюел го знаят“, довери пред австрийския вестник “Der Standard” жител на курортния град .

„Жена на име Мария, която говори перфектно немски, може да бъде видяна редовно в тази резиденция“, настоява съсед на дъщерята на руския президент.

И все пак от април 2022 г., малко след агресията срещу Украйна, както Мария Воронцова, така и нейната сестра Катерина Техонова са подложени на санкции от страна на Европейския съюз и Съединените американски щати. Факт е, че самият Путин, очевидно, в годините, в които е бил почитана фигура почти навсякъде, е отсядал в хижата няколко пъти.

алпийска вила

Журналисти от “Der Standard” заедно с немския „Der Spiegel” и швейцарския вестник “Tribune de Genève” успяват да наредят хронологията по придобиването на хижата от Мария Воронцова, обработвайки голяма база от документи, включително 50 000 имейла, произхождащи от кръга на пропутински олигарси, събрани от руската опозиционната медия „iStories“.

Руското издание посочва, че зад сделката стои бивш агент на КГБ, собственик на компанията за управление на активи Evocorp Asset Management AG, базирана в Цюрих, която според агенцията PWC „обслужва частни клиенти от руски произход, много от които са собственици на фиктивни фирми”. 

Според разследването бившият агент на КГБ изглежда има общ бизнес с олигарха Аркадий Ротенберг, които заедно със своя брат е натрупал цяла планина от пари, подписвайки изгодни договори за изграждане на важни инфраструктурни проекти в Русия. Твърди се, че поставеният под санкции Ротенберг, постоил моста свързващ Крим с Русия, също се намира в Швейцария.

За да се завърне в хижата в Кицбюел без да попадне под санкции, Мария Воронцова е била финансирана именно от олигарха Аркадий Ротенберг, които е собственик и на яхта за 30 милиона долара, закотвена на пристанище в Малта, която притежава чрез офшорна компания, регистрирана в данъчен рай.

Предполага се, че грижата на Ротенберг за щерката на Путин, е свидетелство за уважение от страна на подставеното лице към руския диктатор, с което той му благодари за милиардното си състояние.

Австрийските власти обаче отричат имота да принадлежи на Мария Воронцова, заявявайки, че "нито хижата в Кицбюел, нито лицето, което я притежава, са обект на санкции".

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft