Евала на французите! По-божествено нещо с ябълки не бях опитвала! А е толкова бързо и лесно:
        
        
        
                     2 Септември 2016
                
                1485666
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Тарт Татен - много известен френски десерт. Историята на този сладкиш "с главата надолу" датира от 1898. Обичан е по целия свят заради своята лекота на приготвяне и божествен вкус!
Днес ви представяме рецептата, а вие непременно опитайте!
Продукти:
200 гр. брашно
150 гр.
  масло 
                5 с.л. прясно мляко
180 гр. захар
1 кг ябълки
щипка сол
Приготвяне:
- Настържете 100 гр. студено масло и добавете брашното, след това стрийте в трохи.
 - Добавете охладеното млякото и бързо замесете тестото. След това увийте тестото в найлоново фолио и го пъхнете в хладилника за половин час.
 - Обелете ябълките, нарежете ги на четвъртинки и отстранете семената им. Загрейте тигана и поставете върху него останалата част от маслото и захарта. Разтопете и изчакайте, докато сместа леко потъмнее.
 - След това поставете в карамела ябълките и ги варете около 15 минути, докато се изпари излишната влага.
 - Разточете тестото между два пласта хартия за печене. Кръгът трябва да бъде малко по-голям от тавичката, за да се оформи борд в нея.
 - Поставете във формата ябълките, покрийте ги с тесто и оформете борд, като подпъхнете тестото отдолу.
 - Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35 минути или докато леко покафенее.
 - Изчакайте, докато тартът се охлади, и едва след това го обърнете внимателно в чиния.
 
Редактор: Петя Иванова
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                
                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







