Ето какво символизира всяка икона и как да изберем подходящ светец-закрилник за дома си:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето какво символизира всяка икона и как да изберем подходящ светец-закрилник за дома си:
1156
Източник: edna.bg
Ето какво символизира всяка икона и как да изберем подходящ светец-закрилник за дома си:

Иконите са неизменна част от почти всеки български дом. Към тях се обръщаме в случай на нужда или за да споделим някое съкровено желание.

Често пъти иконите са ни подарък от някой приятел, който ни мисли доброто. Знаете ли обаче, че всеки светец е покровител на конкретна сфера от живота ни? Важно е да разберем  какво покровителства съответният светец , изобразен върху иконата, която имаме или смятаме да подарим, за да може тя да ни носи правилната енергия.

икони в дома

Християнският символ може да послужи като пожелание и да помогне на съответния човек. Иконите са изображение на светци, които покровителстват определени групи от хора и или определени аспекти от живота.

Днес ще ви представим основните значение и символики, които носят иконите :

Икони за здраве и дълголетие

икона св.Йоан Кръстител

Светците, които покровителстват здравето и оздравяването в християнството, са Свети Йоан Кръстител, Свети Пророк Илия, Свети Киприан и Юстина, Свети Антон и Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян. Ако искате здраве, трябва да изберете икона на един от тези светци и да я поставите в дома си.

Икони за дома, семейството и децата

икона Св.Мина

Ако искате домът, семейството и децата ви да бъдат закриляни, трябва да изберете икона на Света Богородица, Свети Мина, Свети Архангел Михаил, Света Петка и Свети Стилиян, защото тези светци покровителстват сплотеността и цялостта на семейния дух.

Икони за бременност и раждане

икона св.Козма и Дамян

Светците, които покровителстват забременяването и лесното раждане, са Света Анна, Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян, Света Мъченица Варвара, Преподобна Доминика, Света Екатерина и Света Марина.

Икони за любов и женитба

Вяра Надежда и Любов

Свети Лазар е покровителят на женитбата и се вярва, че той насочва девойките към правилния и бъдещия им съпруг. Светиците Вяра, Надежда, Любов и майка им София помагат при откриването на голямата любов.

Икони за обучение

свети Серафим

Вярва се, че икона на светите братя Кирил и Методий помага при обучение, свързано с езика и културата. Икона на свети Седмочисленици покровителства силата на духа, а икона на Света Екатерина и Блажени Серафим носят успех на изпити.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft