Ето как изглежда 20 години по-късно бебето, което се роди едва 900 грама-Снимки и видео

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Ето как изглежда 20 години по-късно бебето, което се роди едва 900 грама-Снимки и видео
4404
Ето как изглежда 20 години по-късно бебето, което се роди едва 900 грама-Снимки и видео

Трудно е за вярване, но дъщеря й наистина е родена с тегло само 900 грама!

Приятели, семейство и дори лекари й казвали, че момичето й просто няма шанс да оцелее, защото заболявания като на нейното бебе имат само стотина деца и почти всички от тях не са успели да оцелеят…

Но дори след толкова трудни думи майката не се отказала и както се оказало, не било напразно.

Днес момичето вече е на близо 20 години и не само успяло да оцелее, като по този начин докаже на целия свят, че майка й е права, но и да стане пълноправен член на нашето общество.

Как се развила съдбата й?

Тя се казва Кенади Журден, родена е в Канада с рекордно ниско тегло от 900 грама и височина само 28 сантиметра. И ако височината й била само два пъти по-малка от стандартната, тогава теглото й било  поне три или дори четири пъти под нормата.

Самата бременност започнала като всички останали – майката на бебето Журден ходела по лекари, преминала всички видове изследвания и се подложила на много прегледи.

Съдейки по първоначалните данни, всичко с плода било  наред, сърцето бие перфектно и Журден нямала аномалии.

Както се оказало по-късно обаче, бебето има изключително рядко заболяване, от което са боледували по-малко от 100 души през цялата история на изследването.

Така че било нереалистично да се забележи това нещо на етапа на първичните прегледи.

В резултат на това изминал повече от половината от периода на бременността, когато и жената, и лекарите започнали да гледат плода по-внимателно, защото той растял много по-бавно от обикновено.

В осмия месец от бременността, по време на ултразвуково изследване, били открити аномалии в развитието.

Неутешимата диагноза – „Първичен нанизъм“ предполагала почти 100% неоцеляване и й било предложено да откаже раждането.

Жената нямало как да приеме такъв съвет и решила да рискува.

Месец по-късно настъпило раждането и се родило невероятно малко бебе.

Както казахме по-горе, тя тежала по-малко от 1 килограм, а височината й била под 30 сантиметра!

Акушерите и лекарите, които контролирли процеса на необичайното раждане, жили много, много изненадани както от размера, така и от външния вид на момичето, защото имало много красива руса коса и невероятни сини очи.

Според лекарите Кенади имала мозъчно увреждане, зарад което нямало да живее дълго. В отчаянието си родителите веднага кръстили бебето. Но, за щастие, прогнозите на лекарите не се сбъднали.

За да оцелее момичето, тя трябвало да измине дълъг път, за да поддържа здравето си с помощта на помощни устройства, устройства за снабдяване с хранителни вещества и други чудеса на науката, благодарение на които момичето останало живо.

Отначало беше много трудно – спомня си майката на Журден – Защото бебето имаше изключително малки ръце и крака и буквално всяко докосване можеше да ги повреди.

С течение на времето момичето ставало все по-силно и по-силно, въпреки диагнозата на нейното заболяване, при което може да се случат най-ужасните последици, вариращи от проблеми с костите до мозъчни усложнения и допълнителни умствени увреждания.

Момичето израснало като напълно пълноценно дете. Когато дошло време да отиде на училище, тя била записана в най-обикновен клас, където момичето се учело добре. Ходи на плуване, обича да кара кънки.

Момичето не е единственото дете в семейството, има по-малък брат, той е абсолютно здрав и лудо обича сестра си, винаги я защитава.

Благодарение на необичайния си външен вид, момичето дори било взето за една от главните роли във филма „Iep!“. В него тя се появила като необичайно бебе, което се родило с аномалия под формата на крила на малко ангелче.

Така че слава на Бога, лекарите и, разбира се, майката Журден, че не само не изоставили специалното дете, но и успели да отгледат толкова красиво момиче.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft