Ето колко често трябва да сменяме чаршафите у дома - а вие правите ли го?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето колко често трябва да сменяме чаршафите у дома - а вие правите ли го?
1012
Източник: blitz.bg
Ето колко често трябва да сменяме чаршафите у дома - а вие правите ли го?

Всички знаем, че е важно да сменяме редовно бельото си - и долното, и спалното. Но докато бельото, което носим под дрехите, подлежи на ежедневна смяна, то с чаршафите не е точно така.

И така - колко често трябва да сменяме спалното бельо ?

Естествено, смяната на чаршафите не е лесна работа - ще трябва да вземете чисти чаршафи, да ги изгладите и да изпратите старите в прането. Всичко това отнема време. Съществуват обаче редица причини, които сочат, че чаршафите трябва да се сменят редовно , поне веднъж седмично . Ще ги разгледаме подробно, за да разберете колко важна е хигиената в дома. 

смяна на спално бельо

Съвременният ритъм на живот ни оставя малко време за домакински задължения. Целият процес на почистване може да изглежда по следния начин: бързо измиване, зареждане на пералната машина, миене на съдове и подове. Но ние игнорираме навременната смяна на спалното бельо, което е нещо изключително важно. Колко пъти седмично се сменят чаршафите?

Необходимо е да правите това ПОНЕ веднъж седмично! Факт е, че през нощта тялото ви губи отделя влага, която съдържа частици кожа, мръсотия и пот. Всичко това отива директно в леглото ви. Имайте предвид, че това може да доведе до и до няколко реакции: кихане, запушване на носа и дори да предизвика астма. 

Невъзможно е да се види по-голямата част от замърсяването с просто око, така че няма как да разберете кога е дошъл момента за смяна на чаршафите. За да избегнете проблемите, изброени горе, трябва да поддържате хигиената в дома си

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft