Ето на коя дата се очаква да е пикът на жертви у нас и кога ще приключи всичко!

вход през zajenata.bg
За Жената
Ето на коя дата се очаква да е пикът на жертви у нас и кога ще приключи всичко!
2831
Източник: блиц
Ето на коя дата се очаква да е пикът на жертви у нас и кога ще приключи всичко!

Подробна графика показа кога се очаква пика при нас и кога всичко ще приключи.

Това гласи модел, изработен от Институт за здравни показатели и оценка (IHME), но според данните след 28 май няма да има нито една жертва, а пандемията у нас ще приключи 

Институт за здравни показатели и оценка (IHME) към Университета на Вашингтон, който е създаден през 2007 година и се финансира от милиардерът Бил Гейтс, направи страховит анализ за ситуацията с коронавируса в България. 

 

Пикът на нуждата от медицински ресурси заради епидемията от COVID-19 в страната ни ще настъпи на 24 април, сочи прогнозен модел, разработен от IHME, откъдето изготвят сценарии за развитието на пандемията в над 40 страни. Редица международни медии уточняват, че същия модел ползват и от Белия дом.

Според прогнозите за България между 19 и 30 април в страната може да се очакват по 9 или 10 смъртни случая дневно, след което ще започнат да намаляват.    

 

Добрата новина, според анализа на IHME е, че след 28 май няма да има загинали.  Непрекъснатата червена линия показва броя на смъртните случаи на ден досега, прекъсната линия - прогнозните смъртни случаи на ден. от графиката се вижда, че в края на април започва спад, а в края на май кривата слиза на нулата. От института, финансиран от Бил Гейтс, разработиха и най-лошия сценарий за развитието на коронавируса в България. Според него смъртните случаи биха могли да достигнат и 57 за ден.

 

До 4 август моделът на IHME предвижда у нас да са починали 303-ма. Оценките за България сочат, че легловият капацитет е в пъти повече от необходимия, а същевременно медиците ще имат нужда от още 74 респиратора. Данните на IHME, които се актуализират постоянно, са валидни при наложена „пълна социална дистанция до май 2020”.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft