Забранената любов на кралица Елизабет и принц Филип - той се отказва от короната, за да остане в сянката ѝ (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Забранената любов на кралица Елизабет и принц Филип - той се отказва от короната, за да остане в сянката ѝ (Снимки):
27411
Източник: dariknews.bg
Забранената любов на кралица Елизабет и принц Филип - той се отказва от короната, за да остане в сянката ѝ (Снимки):

Макар за мнозина той да бе в сянката на кралицата, принц Филип всъщност е изключително ярка личност, чиято история е достойна за филмов сценарий. В името на любовта си към бъдещата кралица той се отказва от вяра и корона. 

Принц Филип е син на четвъртия син на краля на Гърция – принц Андрей и Алис Батенберг.

Той обаче е титулуван от самото си раждане като принц на Гърция и Дания. Детството му е свързано с много семейни конфликти, но накрая е имал правото да претендира за две корони, една от които на Гърция, след като революцията започва да набира популярност и семейството му е принудено да напусне страната тайно.

Връзките на семейството на Филип с нацистите става проблем и той е изпратен от Франция във военно училище в Англия. Заради това по-късно му се налага да се откаже от претенциите си към гръцката корона и от собствената си вяра. Когато Елизабет се влюбва в него, той отстъпва пред настояванията на чичо си и на бъдещата си съпруга да се откаже от религията.

кралицата и принц Филип

Сестрите му не присъствали на сватбата заради връзката си с нацистите. А през 1957-ма година става принц на Велика Британия, а като член на кралското семейство започва да изпълнява публично задълженията си.

Майка му, принцеса Алиса, която мнозина смятат за шизофреник, всъщност се оказва неговата връзка с кралското семейство. Тя помага на евреите през войната и това й връща благоразположението на кралския двор в Англия. А покрай нея Филип успява да се сближи с принцесата на мечтите си. Останалото, както казват е история…

принц Филип и Елизабет

За разлика от пра-прабаба си кралица Виктория, която властва 40 години без любимия си съпруг принц Албърт, кралица Елизабет Втора е "благословена" мъжът ѝ принц Филип да е изминал "всяка важна крачка от пътя" заедно с нея.

Макар първоначално да не е одобрен от родителите и придворните, брачният съюз между кралица Елизабет Втора и принц Филип е история за голям успех БТАИ макар първоначално да не е одобрен от родителите и придворните, брачният съюз между кралица Елизабет Втора и принц Филип е история за голям успех.

Говори се, че едва 13-годишна, Елизабет се зарича, че никога няма да вземе за съпруг друг мъж, освен Филип. Това се случва през 1939 г., когато тя е още принцеса, а той е привлекателен гръцки принц и морски кадет.

кралицата и Филип

Когато Филип ѝ предлага брак - в имението Балморал през 1946 г. - Елизабет приема, без да се посъветва с родителите си. Кралят и кралицата настояват за период на размисъл, но принцесата е непоколебима в решението си. Писмата, писани скоро след сватбата им през 1947 г., са свидетелство за голямата им любов.

БТА"Филип е ангел", възторжено споделя принцеса Елизабет с родителите си. "С него се държим така, сякаш си принадлежим от години". Не по-малко ентусиазиран е и Филип: "Тя е единственото нещо в света, което е абсолютно реално за мен".

В младостта си Филип е човек на действието - той се радва на службата си в Кралския военноморски флот на Великобритания и се отличава във военно време.

Смята се, че двойката е била най-щастлива, когато Филип е разпределен в Малта от 1949 до 1951 г. С него е и бъдещата кралица. Нейно величество впоследствие е споделяла с нотка тъга, че това е било единственото време, в което е могла да води "нормален" живот.

принц Филип

Въпреки дълголетието си, бракът на Елизабет и Филип не винаги е бил безпроблемен. Особено в ранните години, когато Елизабет вече е кралица, принцът се бори с това постоянно да е в сянката ѝ и да стои на няколко крачки зад нея.

Навремето в разговор с австралиец, който споделя, че съпругата му е доктор по философия и е по-значима от него, Филип казва: "А, да, в нашето семейство имаме същия проблем".

Кралският съпруг също така не крие недоволството си, че четирите му деца приемат презимето на Елизабет - Уиндзор, а не неговото - Маунтбатън.

"Аз съм единственият мъж в страната, на когото не е позволено да даде името си на собствените си деца", жалва се принц Филип.

сватба кралицата

Легендарното сърдито изражение на херцога на Единбург обаче крие добро сърце. По време на обиколка преди години принц Филип забелязва в тълпата печално момиченце с едничък нарцис в ръка, което кралицата е пропуснала. Кралският съпруг преминава през огражденията, вдига детето и му казва да поднесе цветето си на Нейно Величество.

Кралица Елизабет Втора и принц Филип са се подкрепяли взаимно в "главоболията" покрай разводите на три от четирите им деца, както и в най-трудния период - от 1992 г., когато престолонаследникът принц Чарлз и принцеса Даяна оповестяват раздялата си, до смъртта на лейди Ди пет години по-късно.

Успешното партньорство между кралица Елизабет Втора и съпруга ѝ е изградено не само върху любов и взаимно уважение, но и върху сходното им чувство за хумор.

Това не означава обаче, че в семейния си живот те са били имунизирани срещу обичайните за всеки брак кавги. Бившият личен секретар на кралицата, лорд Чартърис, разкрива, че не е било необичайно за Елизабет да казва на съпруга си "да си затваря устата".

кралицата и херцога на Единбург

"Принц Филип е единственият мъж в света, който третира Нейно Величество просто като друго човешко същество. Той е единственият, който може да се държи по този начин. И колкото и странно да изглежда, смятам, че тя цени това", е казвал още лорд Чартърис.

Запитан веднъж каква е тайната на успешния брак, принц Филип отговаря: "Различните интереси. Това е нещото, което не трябва да се оспорва".

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft