За вас може да са дреболия, но тези нищожни детайли ви правят мърла в очите на другите и прецакват визията ви:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
За вас може да са дреболия, но тези нищожни детайли ви правят мърла в очите на другите и прецакват визията ви:
11166
За вас може да са дреболия, но тези нищожни детайли ви правят мърла в очите на другите и прецакват визията ви:

Да си признаем - случвало се е на всеки от нас да се почувства неудобно на публично място заради нещо толкова дребно, колкото подаващите се цветни презрамки на сутиена, които не пасват на нищо в дрехите ни. На всеки му се иска (дори и на подсъзнателно ниво) да получи одобрението на другите по отношение на външния си вид . Но понякога всички усилия могат да се провалят поради някакъв дребен детайл , които да съсипе цялата визия. Събрахме за вас  15 малки "дреболийки", заради които останалите ви вземат за мърла .

1.

Неудачно подбрано бельо

неудачно бельо

Презрамките на сутиена, подаващи се под дрехите, ви се струват дреболия? Ако отговорът е „да“, е време да промените нагласата си по този въпрос. Бельото е интимно, лично нещо и трябва да се пази в тайна. Презрамките дори и на най-красивия сутиен, подаващи се под блузата, няма да придадат на визията ви нито елегантност, нито сексуалност. Освен това, заради тези малки неща рискувате репутацията си. Затова е по-добре да прекарате малко повече време и да измислите начин да скриете бельото си под дрехите.

2. Корените на косата

мазна коса

Израсналите корени на косата.

Ако притежателките на светли коси могат да припишат порасналите тъмни корени на модните тенденции, то брюнетките и кестенявите жени трябва да бъдат по-внимателни. Няма нищо по-лошо от светлите корени на фона на тъмна коса. Отстрани изглежда като плешивост. Ходенето с такава прическа е неуважение към себе си. Освен това съвременните жени имат достъп до огромен брой средства, с които можете временно да оцветите косата си.

3. Гумена гривна

гумена гривна

От появата на спиралните гумени ластици за коса все повече жени ги носят на ръцете си. И ако такива „декорации“ изглеждат поносими за младите момичета, то за зрелите жени те са просто неприемливи. Не забравяйте, че грациозните дамски китки са предназначени за часовници и гривни, а диадемите трябва да са върху косата. Така че, ако пуснете косата си от ластика, просто го поставете в чантата.

4. Прекалено дълги панталони

прекалено дълги панталони

Облеклото на спретнатия, чист човек винаги отговаря на размера му. Така че, ако видите човек, чиито крачоли са покрити с гънки или подвити няколко пъти, пред вас стои мърльо. Как иначе да наречем човек, който не обръща внимание на външния си вид и е твърде мързелив, за да се приведе в спретнат вид? Така че, ако искате винаги да изглеждате перфектно, не забравяйте при необходимост да скъсите панталоните, както и внимателно да изберете дължината на крачола над обувките с токчета.

5. Косми от животни

косми от животни

Котенца, кученца или други пухкави малки животни у дома - това е чудесно. Но не е и причина да забравяме чистотата на дрехите си. Често собствениците на домашни любимци забравят, че техните четириноги приятели са склонни да им се галят, а козината върху дрехите им изглежда отвратително и разваля визията им. А най-непростимото тук е, че можете да елиминирате този проблем с прост лепкав валяк.

6. Малки възелчета от тъкан

признаци на немърливост

С течение на времето дори най-качествените дрехи могат да придобият омразните възелчета от наслоени нишки. Така губят красотата си и се превръщат в парцали, които могат да се носят само от небрежен човек, който не се интересува от външния си вид. Ако не сте от тях, веднага оправете гардероба си, отделете дрехите с такива дефекти и ги оправете с остър бръснач.

7. Найлонови торбички

найлонови торбички

Няма нищо лошо да се върнете от магазин за хранителни стоки или бутик с маркови торбички. При условие, че след това се отървете от тях или ги поставете в килера. Но носенето на подобни торбички вместо чанта или заедно с нея е проява на лош вкус. Трябва да признаете, че човек, който вади сандвич от марково пликче изглжда смешен, точно като този, който носи найлонова торбичка навсякъде вместо чанта, като държи вътре портмонето си, козметичната чантичка и други дреболии.

8. Несъвършено бели дрехи.

несъвършено бели дрехи

Ако дрехата е бяла, то трябва да е такава навсякъде, защото едно безгрижно движение може да разкрие дефекта и да развали целия облик. Въпреки това, немърливите хора не обръщат внимание на това, като носят петна от пот върху белите тениски или ризи с жълта яка вследствие на прането. Такива хора искрено вярват, че други не забелязват подобни незначителни детайли.

9. Накъсани краища на косата

накъсани краища на косата

Косата е основното предимство на всяка жена. Вярно е, че не всяка може да се похвали с гъста, здрава коса. Във всеки случай, косата се нуждае от грижа. И тя не включва само ресане и редовно измиване. Не трябва да забравяме за навременното подстригване на цъфналите краища. Не забравяйте, по-добре къса, но здрава коса, отколкото накъсани краища, които стърчат в различни посоки.

10. Намачкани дрехи

намачкани дрехи

Перфекционистите трудно ще се примирят с факта, че има много хора, които могат да облекат намачкана дреха и да мислят, че никой не забелязва. Всъщност не е така. Гънките на дрехите не само се набиват в очи, но също така се наслагват в подсъзнанието. Хората, които често носят смачкани дрехи, създават впечатление на губещи и предизвикват чувство на съжаление. Така че, ако често бързате, създайте си правилото да гладите дрехи вечер.

11. Изтрит лак на ноктите

изтъркан лак

Както знаете, ръцете са визитна картичка на всяка жена и те могат да кажат много. Например за възрастта, цветовите предпочитания, темперамента и лошите навици. Така например пожълтелите нокти издават пушача, неравномерните нокти издават навика ви да ги гризете, а изтъркания лак ще ви издаде като мързеливка, която пренебрегва маникюра.

12. Небрежен кок

небрежен кок

Наскоро прическите с разрошено кокче на тила станаха модерни. Въпреки модните тенденции тази прическа е подходяща само за вкъщи. Ако искате да съберете косата, направете си красив и гладък кок.

13. Миризма

миризма на пот

Вашият събеседник може да изглежда безупречен, уважаван и лъскав, но ако от него излиза неприятна миризма - всичко е загубено! Особено този проблем е от значение за зимата и лятото. За да не изпаднете в подобна ситуаци, трябва да вземете под внимание своите физиологични характеристики: не пренебрегвайте водните процедури, използвайте дезодорант и изпирайте дрехите навреме.

14. Обувки с грешния размер

обувки не по мярка

Красивите женски крака не оставят никого безразличен. Но какво ще си помислите, ако погледнете надолу и забележите крака, които буквално преливат от сандалите, или крака, притиснати в прекалено тесни обувки, а може би дори и хлапащи на петата. Повярвайте, подобна дреболия със сигурност ще бъде запомнена и ще съсипе вашата репутация за дълго време.

15. Изцапани стъпала и пети

мръсни крака

Повечето мъже изобщо не обръщат внимание на краката си. На свой ред жените смятат, че мъжете не се интересуват дали те имат педикюр. Както едните, така и другите грешат, пренебрегвайки грижата за краката. Гладки пети, чисти, нарязани нокти - това е важен атрибут на всеки уважаващ себе си човек.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft