Извънредно! Фандъкова обяви затварят ли детските градини:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Извънредно! Фандъкова обяви затварят ли детските градини:
2653
Източник: pik.bg
Извънредно! Фандъкова обяви затварят ли детските градини:

Усложнената епидемична обстановка у нас наложи бързи промени в законодателството и затягане на мерките . Обсъждат се нови ограничения в случай, че случаите продължат да растат и пандемията се разрастне.

Остава висящ въпросът с детските градини, след като много родители изразиха притеснение от събирането на децата им в група с много други дечица. Ето какво каза по въпроса столичният кмет Йорданка Фандъкова :

Към момента не се налага затваряне на детските градини . Мерките ще се оценяват спрямо ситуацията с броя на заразените. Днес новорегистрираните положителни случаи с COVID-19 в София са 1085.

"Най-важното остава спазването на мерките", призова тя. Никоя система не може да издържи, ако хората си останат у дома", алармира още Фандъкова. "Виждате, че мерките се налагат заради увеличаване броя на заразените, които днес в София пак са много. С трима повече с пациентите, настанени на интензивно лечение. Това ни тревожи. Надявам се всички граждани да се включат активно в спазването на мерките", каза Фандъкова.

Тя потвърди, че гимназистите преминават към дистанционно обучение за две седмици, както гласи заповедта на здравния министър от късно снощи. Мярката влиза в сила от утре - 29 октомври. Според кмета на столицата не се налагат допълнителни мерки, извън разписаните от проф. Костадин Ангелов.

"Лично аз смятам, че преминаването към дистанционно обучение трябва да се случи внимателно. В детските градини това е изключително неудобство за родителите, но ще реагираме спрямо ситуацията.", каза още тя. "В трите многопрофилни градски болници леглата, отделени за болни, са запълнени, във Втора градска болница е открито допълнително отделение за прием на заразени с COVID", обобщи Фандъкова.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft