Израелски лекар разкри как може да се улови рак в ранен стадий. Препоръки, които ще спасят живота ви!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Процедури
Израелски лекар разкри как може да се улови рак в ранен стадий. Препоръки, които ще спасят живота ви!
3732
Израелски лекар разкри как може да се улови рак в ранен стадий. Препоръки, които ще спасят живота ви!

Ракът може да кажем, че е бичът на 21 век. Тази коварна болест отнема живота много бързо и някой път е много трудно да бъде разпозната

По телевизията и в социалните мрежи,  неуморно говорят за пробиви в лечението на някои болести, и най-важното, на онкологични заболявания. Това, разбира се, се отнася до последните прогресивни развития, които могат фундаментално да променят съдбата на сериозно болните пациенти.

Въпреки това, малко хора разбират, че такива методи на лечение дават шанс да се хванат в по-късните етапи на болестта и само малцина осъзнават, че най-ефективният начин да се предпазят от ужасна съдба е ранната диагностика на рака.

Затова днес ще споделим с вас важни препоръки, които могат да спасят живота ви, но и на вашите близки. Това е много важно!

 

Признаци на рак в ранните етапи

Тази тема е важна, защото ранната диагностика на рака може да реши проблема, преди туморът да започне да метастазира и да се разпространи в другите органи. На първо място, за пациента са достъпни прости и ефективни процедури, и второ, то дава на пациента неоценим шанс да предотврати години на страдание, помага да се избегнат разходите за лечение и в дългосрочен план спасяват живота.

За да стане населението по-съзнателно, е необходимо всеки човек да спазва тези прости, но важни правила.

Съзнателният човек трябва да е наясно със симптомите на някои заболявания. Това означава, че има промени в организма, на които трябва да обърне специално внимание, а не да ги пренебрегва, както често се случва.

Всеки, без изключение, трябва да се свърже със специалист, когато се открият първите съмнителни симптоми.

И най-важното е, че населението трябва да знае какви препоръки съществуват за ранна диагностика, съответстваща на възраст, пол, професия и т.н.

Израелската медицина - една от най-прогресивните - отдавна е убедена, че е много по-полезно за държавата да предотврати болестта предварително, отколкото да я лекува дълго време и не винаги успешно. По тази проста причина Министерството на здравеопазването им отпуска големи средства за образователна работа с населението, насочена главно към ранна диагностика и впоследствие към предотвратяване на заболявания.

Това е, което израелските експерти препоръчват на всеки, който иска да живее дълго и да бъде здрав. Тази схема ще помогне да се диагностицира сериозна патология на ранен етап и да се започне своевременно терапията.

След 40 години и мъжете, и жените трябва да си правят пълна кръвна картина, което може да покаже сериозен проблем. Например, ако в анализа се намалят индексите на хемоглобина, отговорният лекар ще започне да търси причината: кървене в червата или стомаха, възможна язва и може би онкология.

Мъжете, които са навършили 50-годишна възраст, трябва да се подлагат на дигитален преглед на простатата годишно и да бъдат тествани за PSA туморен маркер - специфичен антиген на простатата.

След 40 години, жените поне веднъж на всеки две години, или по- често, трябва по-често да провеждат превантивна мамография, да ходят на гинеколог веднъж годишно и да посещават всяка година мамолог за консултация. Друг важен скрининг за жена след 40 г.

е цитонамазка върху папиломавирус, който често е добър спътник на рака на маточната шийка.

От 50-годишна възраст както мъжете, така и жените трябва да се подлагат на ежегодна гастроскопия и колоноскопия . Това ще помогне да се гарантира, че в червата няма полипи, които са склонни да се дегенерират в рак. Препоръчително е също така да се проведе тест за фекална окултна кръв за ранно откриване на колоректален рак.


Ако наследствената история е обременена с онкологични заболявания, е необходимо да се потърси съвет от генетиката, която вероятно ще даде насока за определени генетични скрининг или  горепосочените изследвания да се извършват по-често.

Друга също толкова важна препоръка е да посещавате дерматолог всяка година, за да изследвате кожата за подозрителни тумори.

В останалото - трябва да сте изключително внимателни към сигналите на собственото си тяло . Запек, всякакви промени в качеството на изпражненията, следи от кръв на тоалетна хартия, течност от зърната на гърдите при жена, външна промяна и бърз растеж на рождените белези по кожата са всички сигнали, които трябва да ви накарат да се свържете с лекар веднага!

 

Убедени сме, че тези прости, но много ценни препоръки могат да спасят повече от един живот. Вие и само вие сте отговорни за собственото си здраве! И ако след като прочетете тази статия, най-накрая решете дали да се консултирате с лекар - това е първата стъпка към здраво и щастливо бъдеще. Бъдете здрави!

Уверете се, че споделяте тази важна информация с приятели в социалните мрежи. Това вероятно ще им помогне да се предпазят от ужасно нещастие.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft