Намерих тази рецепта в старата готварска книга на баба ми, опитах я и веднага ме спечели. Баницата е страхотна и топла, и студена.

Снимка: YouTube
Златна руло-баница
Необходими продукти:
- 500 г кори за баница
 - 3 яйца
 - 1 чаша кисело мляко
 - 1 чаша царевично брашно
 - 1 чаша олио
 - 1 бакпулвер
 - 400 г сирене (прясно сирене, зряло или по желание)
 - сол и сусам според нуждите
 
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, добавете киселото мляко и царевичното брашно. Посолява се на вкус, добавя се олиото и бакпулвера.
Разбъркваме добре съставките – това е плънката, след това отваряме корите и отделяме четири листа кори.
Първата кора намажете с олио, а останалите три намажете с плънка и ги наредете една върху друга.
Намажете четвъртата кора с плънката и сложете ситно сирене, което предварително сте посолили на вкус.
Навийте на руло и повторете процедурата до изчерпване на материала.
Наредете рулата в намазнена тава или във форма по избор, нарежете ги на кубчета, намажете ги с олио и отгоре поръсете със сусам.
Печете баницата в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто.

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







