Историята на единствения българин, спечелил "Стани богат" - защо връща парите?

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Историята на единствения българин, спечелил "Стани богат" - защо връща парите?
60951
Източник: vijgo.eu
Историята на единствения българин, спечелил "Стани богат" - защо връща парите?

Любимата интелектуална игра на българите, " Стани богат ", от няколко месеца отново е в ефир и предизвиква небивал интерес от страна на зрителите. По този повод решихме да ви припомним най-интересния момент в историята на шоуто - спечелването на заветните 100 000 лева !

Предаването стартира през далечната 2001 година, като става първият чужд формат, който се излъчва в България.

Оригиналът е британското „Who Wants to be a Millionaire“, което се излъчва от 1998 година.

Първите български предавания, които тогава излъчва Нова Телевизия с водещ Ники Кънчев, се снимат от студиото в Букурещ, защото в София все още няма такова, пригодено за играта.

За всичките близо 20 години в българския ефир един-единствен играч успя да отговори правилно на последния въпрос, този за 100 000 лева. Това се случва на 13 юни, 2002 година, а щастливецът е софиянецът Асен Ангелов .  Какъв беше въпросът за 100 000 лева? „Коя година е било в Русия, когато през 1700 година се въвежда новото летоброене“, гласи въпросът за максималната награда в играта, а верният отговор, който Ангелов дава, е 7213 година. Фурорът на софиянеца става тема номер 1 в държавата, а самият Ангелов успява да прибере чека от наградата си на пищно шоу, организирано от Нова телевизия.

Какво се случва след това? Само 2 седмици по-късно обаче Ангелов бил принуден да върне спечелената награда. Причината е, че продуцентите от „СИА Адвъртайзинг“ разбрали, че дъщерята на Ангелов работи в Нова телевизия. Това е известната водеща Искра Ангелова, която по-късно води „Нощни птици“ по БНТ, но по това време работи в телевизията, излъчваща „Стани богат“.

Според световните правила на играта служител на компанията или на телевизията и преките членове на техните семейства нямат право да участват в шоуто.

Въпреки студеният душ, който получил, Асен Ангелов се съгласил, че парите трябва да бъдат върнати. Почти 20 години по-късно все още никой не е успял да отговори правилно на последния въпрос в играта,

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft