Какво да правим с яйцата, които ни остават от Великден-Бърза рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Какво да правим с яйцата, които ни остават от Великден-Бърза рецепта
Какво да правим с яйцата, които ни остават от Великден-Бърза рецепта
985
Какво да правим с яйцата, които ни остават от Великден-Бърза рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Винаги, когато настъпи Великден разполагаме с много, много сварени и боядисани яйца, които в крайна сметка не можем всичките да ядем едно по едно, а все ще трябва да ги използваме в някакво ястие в крайна сметка, защо да ги изхвърляме!

Тогава идват на помощ необичайни рецепти от националните кухни. В моя случай, това са яйца в соев сос по японски, които завладяват роднините ми след първото приготвяне .

Съставки:

Яйца 5 броя

Вода 3 супени лъжици 

Соев сос 2 супени лъжици 

Кафява захар 1 супена лъжица 

Джинджифил на прах 0,5 чаена лъжица

Карамфил 1 брой

Индийско орехче на вкус

Чесън на прах на вкус

 

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган смесете вода, соев сос и подправки. Загрейте малко.

Поставете яйцата в тигана и оставете да къкри за около 5-7 минути, като непрекъснато разбърквате, докато получат хубав кафяв оттенък.

Яйцата в соев сос могат да се съхраняват в хладилника за около 3-4 дни. Готовото ястие се сервира с различни ястия и сосове, а също така ще бъде отличен вариант за закуска или обяд на работното място . Гответе с удоволствие и не забравяйте да споделите с приятелите си интересни рецепти!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft