Как да избелим зъбите с няколко нюанса, без да даваме повече от левче - 8 действащи домашни метода:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да избелим зъбите с няколко нюанса, без да даваме повече от левче - 8 действащи домашни метода:
20122
Източник: i-woman
Как да избелим зъбите с няколко нюанса, без да даваме повече от левче - 8 действащи домашни метода:

Красивата усмивка с бисерно бели зъби е символ за красота и добра грижа за себе си. Сигурно няма човек, който да е доволен от белотата на зъбите, с която природата го е дарила.

А и дори по рождение усмивката ви да е по холивудски бяла, с времето е възможно емайлът да стане по-тънък и прозрачен, а това води до потъмняването му. Както знаем също, някои напитки, храни и вредни навици са в състояние също да променят цвета на зъбите ни - такива са например кафето и цигарите.

Затова днес решихме да ви научим как лесно да избелите зъбите си у дома  - ето 8 лесни домашни метода да избелите зъбите с няколко тона, без да давате повече от левче:

бели зъби

1. Сол 

Първо потопете четката си за зъби в обикновена вода, след това в кислородна вода и накрая в готварска сол. Мийте зъбите с получената смес около 1 минута. Изплакнете с хладка вода. Така солта ще премахне повърхностните петна от зъбите, които се натрупват вследствие употребата на храна, напитки, цигари.

захапка с ягода

2. Ягоди

Тези вкусни и ароматни плодове съдържат естествени избелващи агенти. Можете да направите каша от ягоди и да я използвате като паста за зъби. Също така можете просто да натриете плодовете по зъбите си.

избелване на зъби с ягоди

След това е наложително да измиете зъбите си с паста.

избелване на зъби с въглен

3. Активен въглен 

Продуктите от активен въглен набират все по-голяма популярност. Всъщност цената им е прекалено висока. Можете в домашни условия да направите смес от вода и активен въглен, която е наистина много ефективна. Нужни са ви две таблетки активен въглен и малко количество вода. Трябва да се получи хомогенна смес, наподобяваща паста за зъби. Търкайте зъбите с получената смес около 2-3 минути. След това изплакнете старателно.

бели зъби с лимон

4. Лимон 

Можете да търкате зъбите с вътрешната част на лимона. Имайте предвид, че той е много киселинен и не е препоръчително да правите това често. Веднъж седмично е напълно достатъчно. Също така можете да направите смес от изцеден лимонов сок и сода бикарбонат. Ако заложите на тази смес, правете процедурата веднъж на две седмици.

избелване на зъби

5. Сода бикарбонат 

Първият вариант е просто да разтъркате зъбите си със сода, поръсена върху четка за зъби. Ако не ви е приятно, можете да поръсите содата върху паста за зъби. Също така можете да направите смес от сол, сода, олио/зехтин и някакво етерично масло. Търкайте зъбите около 2 минути и повтаряйте процедурата веднъж седмично.

избелване на зъби със сода

6. Кислородна вода 

Можете да направите смес от кислородна вода, сода бикарбонат и вода. Трябва да се получи хомогенна смес. Четкайте зъбите си с получената смес около 2 минути. Препоръчваме ви да повтаряте процедурата веднъж седмично. Кислородната вода е възможно да предизвика бели петна по венците, но това не бива да ви притеснява. Те ще изчезнат до 1 час.

7. Мед и сол 

Смесете малко мед и сол и търкайте зъбите си с получената хомогенна смес 2 пъти седмично. Препоръчително е да правите това вечер. Тази паста не само ще избели зъбите ви, но и ще ви помогне да се отървете от зъбния камък.

8. Бърз трик за поддържане на бели зъби

Aко искате да поддържате зъбите си бели за по-дълго, има един лесен трик, с който да го направите. Просто си създайте навик да изплаквате устата си с вода всеки път след хранене с по-цветна храна. Така не само ще можете да поддържате зъбите си бели, но и ще запазите здравето им.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft