Как да пазаруваме стилно в магазините секънд хенд

вход през zajenata.bg
За Жената
Мода
Модни Съвети
Как да пазаруваме стилно в магазините секънд хенд
2940
Как да пазаруваме стилно в магазините секънд хенд

Те се радват на огромна популярност, защото са не само евтини, но и много забавни. Пазаруването в тях наистина си е истинско приключение и можете да се сдобиете с истински находки.

Стига само да сте наясно с правилата, които трябва да следвате, когато влезете в такъв обект, и какво трябва да избирате.   

Направете си списък 

Магазините, в които се продават вече използвани дрехи, често шокират с изключително ниските си цени. Ето защо е много лесно да си тръгнете с някой чифт дънки, който се предлага за жълти стотинки, без дори  да се замисляте, че в гардероба си имате поне още 10 подобни. Или пък да гарбнете някои секси къси панталонки, които също ви изкушават с ниската си цена.

За да не си тръгвате с излишни дрехи, е най-добре предварително да си направите списък с нещата, които наистина са ви нужни. А когато влезете в магазина, започнете да ги търсите. 

Въоръжете се с търпение и време

В секънд хенд магазините няма много манекени, които нагледно ще ви покажат как стои моделът, на който сте се спрели. Много от дрехите дори не висят на закачалки. Голяма част от тях са нахвърляни една върху друга в огромни кошове и може да се наложи да прекарате часове над тях, търсейки нещото, което наистина ви трябва.

Ето защо е добре да разполагате с много свободно време, което да сте отделили именно за престой в този магазин. Трябва да сте подготвени и за вариант, в който ще си тръгнете с празни ръце. 

Разпределяйте покупките много внимателно  

В магазините с дрехи втора ръка често можете да попаднете на дрехи с оригинален етикет. Разбира се, те се разграбват моментално, но ако сте достатъчно умен купувач, задължително ще се сдобиете с няколко чифта. Цената им със сигурност ще е по-висока, но пак ще ви излязат по-евтино, отколкото от моделите, предлагани в мола.

Преди да влезете в магазина, е добре да сте наясно за какво купувате въпросната дреха. Ако ще си взимате дънки, които ще носите само на вилата, няма смисъл да търсите модел, който е с оригиналния си етикет. Същото се отнася и за дрешките, които ще взимате на детето, за да играе на двора. 

Намерете своя магазин 

От секънд хенд до секънд хенд има огромна разлика. Ако в единия обект не можете да намерите нищо, което да ви грабне окото, това изобщо не означава, че тези магазини не са подходящи за вас. Пробвайте да откриете друг, в който стоката е от друга държава. Веднага ще забележите колко различни са нещата, които се предлагат в него.

Рано или късно ще откриете своя магазин с модерни, красиви и стилни вещи за вас и вашето семейство. 

Бъдете внимателни 

Трикотажната материя се износва много бързо, затова и много често можете да попаднете на дрехи, която става само за парцали. По пуловерите пък има много топчета, ръкавите им са замърсени и раздърпани и като цяло приличат на чували. Такива неща, разбира се, не трябва да се купуват, дори и да струват стотинки.   

Обувки

Обикновено това си е доста сериозна покупка, затова и не ви препоръчваме да ги купувате от такива магазини. Но ако все пак сте решили да предприемете тази стъпка, много внимателно проверете стоката. Често се случва обувките да носят спомен за краката на първия си собственик, а формата им може да не съвпадне с вашата. В този случай носенето на обувката ще се превърне в истинско мъчение.

Търсете своя стил 

Магазините втора употреба са отлично място за дамите, които все още не са намерили своя стил. Защото да пръснете куп пари за маркови дрехи, които по-късно да решите, че не ви отиват, е много глупав ход. Би било много по-разумно да си вземете всичко от секънд хенд магазин. Пробвате, купувате, а по-късно ще разберете и дали ви подхожда, както и имате ли с какво да го комбинирате от дрехите, които са в гардероба ви.  

Огледайте много внимателно покупките 

Ще бъде много жалко, ако прибирайки се вкъщи, откриете, че дрехата, която сте си купили, има огромно петно, което няма как да се изпере, или пък дупка, която не може да се зашие. Внимателно огледайте за недостатъци дрешката, която смятате да си вземете.

Добре е да обърнете внимание и колко износена е тя. Случва се дънките, в които сте се влюбили, вече да са с колена или да са толкова изтъркани, че всеки момент на бедрата ви ще цъфне дупка. В този случай е най-добре да се откажете от покупката, защото подобни дрехи няма да ви направят красиви и ще ви служат много малко време.  

Разпродажба

Разпродажбите в магазините втора употреба не са за хора със слаби нерви. Но ако все пак искате да се сдобиете с дреха за жълти стотинки, си струва да опитате.

Може да се окаже така, че нещото, което търсите от доста време, ви чака в купчината дрехи. Възможно е и да измъкнете най-страхотните дънки на света точно под носа на някоя друга дама. 

За хора със златни ръце

Докато някои момичета търсят нови дрехи, други влизат в тези магазини, за да се сдобият със стари и интересни вещи. Чудите се защо? Защото от тях могат да направят нещо друго. Научете се да шиете, развихрете  фантазията си и можете да създадете наистина уникални шедьоври от износените рокли и тениски от магазина с дрехи втора употреба.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft