Как да разберем кое яйце е снесено от здрава кокошка? Ето истината с бърз тест:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да разберем кое яйце е снесено от здрава кокошка? Ето истината с бърз тест:
38493
Как да разберем кое яйце е снесено от здрава кокошка? Ето истината с бърз тест:

В днешно време всички се стараят да се хранят възможно най-правилно. И това е добре, защото храната влияе значително на здравето и благополучието ни. Трябва да сме сигурни, че продуктите на трапезата ни идват от добър източник.

Вземете например яйцата. Всички знаем, че това е добър и полезен продукт. И въпреки това има голяма разлика между „индустриалните“ яйца, закупени в магазина, и тези, които са снесени от т.нар. "свободни" кокошки. Яйцата на местните фермери са много по-качествени и следователно ще донесат много повече ползи за здравето.

И така - ще направим малък тест за качество , с който ще определим кои са най-качествените яйца на пазара :

Три различни опаковки

Първата кора е закупена директно от производителя на пазара. Втората също е от пазара (според продавачите, кокошките, които са ги снесли, живеят в естествени условия и се хранят с житни зърна). Третата опаковка са яйцата, закупени в супермаркета.

1.

Фермерските яйца

Вземаме яйце от първата кора, закупена директно от производителя.

Чукваме го в тигана. Яйцето изтича напълно от черупката, а жълтъкът е портокалов на цвят.

яйце в тигана

2. Вземаме яйце от кората, закупена от пазара (помните ли - кокошките са хранени със зърнени култури и са тичали свободно?)

И него чукваме там.

яйца

3. Яйце от супермаркета

И накрая, вземаме яйце от кората, закупена в супермаркета. Чукваме и него.

пържени яйца

Всички яйца са в тигана.

Обърнете внимание на цвета на жълтъка. Фермерските яйца имат ярко оранжев жълтък, а другите две са бледожълти.

Правилният избор!

оранжев жълтък

Оранжевият жълтък показва наличието на ксантофили (кислородсъдържащи пигменти от класа на каротеноидите) и омега-3 мастни киселини. Това предполага, че кокошката е била добре хранена. Съответно яйцето й има високо съдържание на витамини А, D и Е, бета-каротин и омега-3 киселини. Което не може да се каже за яйцата с бледи жълтъци.

Дай твоята оценка:
1 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft