Как да разпознаем пневмония без кашлица?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как да разпознаем пневмония без кашлица?
3070
Как да разпознаем пневмония без кашлица?

Опасност от пневмония без кашлица

Може ли пневмонията да протече без кашлица и в същото време да доведе до сериозни последици? Да, възможно е и основната опасност е забавеното лечение.

Рефлексът за кашлица предпазва тялото от инфекциозни агенти, попаднали в дихателните пътища. Когато се потиска, има нарушение на дренажната функция на бронхиалното дърво. В този случай тялото не е в състояние самостоятелно да се отърве от възпалителните секрети. В резултат на това ходът на заболяването може да се влоши.

Обикновено при наличие на слаба кашлица пациентите предпочитат да не ходят в болница, а да я потискат с най-простите средства. Понякога този метод дори успява да ги отърве напълно от кашлицата. Но в същото време се отстранява само една проява на болестта, но потенциално опасните патологични промени в белодробната тъкан остават и прогресират, но без кашлица.

Болестта преминава в по-тежък стадий. Понякога пациентът търси помощ само когато се появи зловонно гнойно отделяне от бронхите.

Причини за пневмония без кашлица

Може ли пневмонията без кашлица да се дължи на нарушение на имунния статус? Да, това е една от най-честите причини за въпросната патология. Например в напреднала възраст и при възрастни хора реактивността на имунната система е намалена, което се отразява в очевидната лекота на симптомите.

Има ли пневмония без кашлица, причинена от наличието на хронични огнища на инфекция в тялото? Да, именно тези състояния много често са придружени от отслабване на имунния статус. Ако в кръвта постоянно присъстват вируси или бактерии, естествените защитни сили на организма намаляват. С течение на времето тялото спира да реагира дори на напълно нови патогени.,

Признаци на пневмония без кашлица


Ако пневмонията се появи без кашлица, симптомите обикновено са неспецифични. Най-често се появяват следните явления:

  • нездравословен тургор/цвят на кожата;
  • мускулна слабост
  • бледност;
  • лоша поносимост към движение;
  • тахикардия;
  • диспнея;
  • леко повишена температура;
  • болка в областта на гърдите при движение.
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft