Как да си направим френски маникюр вкъщи

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Маникюр
Как да си направим френски маникюр вкъщи
90605
Как да си направим френски маникюр вкъщи

 

 

 

 

 

 

Френския маникюр е великолепен, но може да бъде изключително трудно достижим. Искам да кажа, че аз никога не искам да ходя в салони за красота, където могат да се погрижат за ноктите ми.

Аз предпочитам да правя сама ноктите си, но френския маникюр си е доста труден. Затова в тази статия ще ви кажа как можете лесно да направите това у дома.

 

 

 

Измийте ръцете си

 

 

За да започнете първо трябва да се уверите, че ръцете ви са чисти. Имам предвид, че кожата на ръцете ви трябва да скърца от чистота. Това може би ви се струва очевидно, но вие може да имате крем, остатъци от стар лак или лакочистител по ноктите на ръцете си. Затова измийте старателно ръцете си преди да започнете и се уверете, че добре сте почистили кожичките на ноктите си.

 

 

 

Изрежете ноктите си

 

 

 

Следващата стъпка е да изрежете ноктите си с нокторезачка. Дължината на ноктите не е от значение и е по ваша преценка. Разбира се, тя трябва да бъде такава, с която ще се чувствате удобно. Естествено, ако имате ноктопластика вие със сигурност ще искате да скъсите дължината на ноктите си и ще трябва да направите още няколко стъпки, за които няма да говоря тук, защото аз съм против поставянето й и не мога да ви помогна за това.

 

 

 

Изпилете ноктите си

 

 

След като изрежете ноктите си, вие трябва да ги изпилите с пила. Важно е да знаете как да оформите формата на ноктите си. Но ,разбира се, вие може да изберете какво форма искате. Ако искате квадратна форма или пък овална, просто си ги направете така. Просто внимавайте и се уверете, че добре сте загладили краищата на ноктите си. Аз ви препочървам да измиете ръцете си отново след тази процедура, за да се отървете от излишните нокътни остатъци и прах.

 

 

 

Изсушаване

  

 

 

Трябва да оставите ноктите си за известно време, за да могат те да изсъхнат напълно. Повторете тази стъпка и след всяко едно нанасяне на лака. Ако в крайна сметка направите грешка и се наложи да използвате лакочистител ще трябва да измиете отново добре ръцете си и да ги оставите да изсъхнат добре. Забелязала съм, че всеки един остатък от лакочистител по ноктите може да затрудни или провали тяхното лакиране.

 

 

 

Сложете базовия лак

 

 

Имате голям избор относно базовия лак. Може би искате нещо съвсем изчистено. Много популярни за френския маникюр са бледо розовите лакове, както и лаковете в бледо бежови варианти. Нанесете лака внимателно и на тънки пластове, докато покриете целия нокът с избрания от вас цвят. Ако мислите, че е необходимо може да нанесете няколко пласта от базовия лак, но със сигурност трябва да има поне един такъв. След нанасяне оставете лака да изсъхне добре.

 

 

 

Направете белите връхчета

 

 

Сега вече сте готови за рисуването на белите връхчета. Може би ще искате да използвате допълнителни лепенки. Аз никога не съм била добра в рисуването на белите връхчета и затова винаги ги ползвам. Можете да си ги купите от козметичните магазини. Просто трябва да залепите лепенката на нокътя си и да оставите свободно връхчето на нокътя, където желаете да нанесете белия лак. Дебелината на бялата линия е по ваша преценка. Предимството на правенето на френски маникюр с тези лепенки е, че белите ви връхчета стават еднакви и имат правилна форма. Разбира се белия цвят не е задължителен. Можете да използвате всеки един цвят, който желаете.

 

 

 

Нарисувайте декорация

  

 

 

Тази стъпка не е задължителна и е въпрос на личен избор. Но ако искате да имате декорации на ноктите си, сега е момента да ги направите. Френския лак изглежда изключително добре със декорация, особено с в ярко розов цвят. След като сте готови с декорацията нанесете топ лак за допълнителна издържливост на лака.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft