Картофена стърганица за делник и празник: 5-6 картофа, 2 яйца и става чудна вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Картофена стърганица за делник и празник: 5-6 картофа, 2 яйца и става чудна вкусотия:
Картофена стърганица за делник и празник: 5-6 картофа, 2 яйца и става чудна вкусотия:
38554
Източник: bgfermer.bg
Картофена стърганица за делник и празник: 5-6 картофа, 2 яйца и става чудна вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази лесна и бърза картофена стърганица ще се превърне в най-добрия ви помощник в кухнята за спешни случаи. Приготвя се лесно, става много вкусна, а с нея ще нахраните всички гладници у дома.

Тя може да е гарнитура към месно ястие, но може да се предложи и като самостоятелно. Ето как се приготвя тази вкусна запеканка с настъргани картофи :

Картофена стърганица с кашкавал

Продукти:

6 средно големи картофа

2 яйца

2 скилидки чесън

3-4 с.л.майонеза

100 гр.кашкавал

1 с.л.зелени подправки по желание (може и сушени)

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Настържете кашкавала на ситно ренде. Направете същото с чесъна (или го смачкайте с преса). Половината от кашкавала смесете с едното яйце и сушените (пресните) подправки. Тази смес е за покриване на стърганицата, за да хване хрупкава коричка.

Второто яйце и останалия кашкавал объркайте с чесъна и майонезата. Тази смес ще прибавим към самата запеканка. Добре е да я приготвите преди да започнете да настъргвате картофите, тъй като иначе те много бързо потъмняват.

Настържете обелените картофи на едро ренде и прибавете към сместа от яйце и кашкавал. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Прехвърлете сместа в предварително намазнена или покрита с хартия за печене форма с диаметър 26 см. Отгоре разпределете отделената смес от яйце, кашкавал и подправки.

Поставете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. Трябва да се получи апетитна златиста коричка отгоре.

Ако ви се импровизира, може да направите плънка на стърганицата - задушени гъби с лук или кайма с подправки. Става също много вкусно!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft