Когато една жена забременее в зряла възраст, често я осъждат-Трябва ли да се оправдавам пред другите, че ще раждам на 49 години

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Бременност
Когато една жена забременее в зряла възраст, често я осъждат-Трябва ли да се оправдавам пред другите, че ще раждам на 49 години
18574
Когато една жена забременее в зряла възраст, често я осъждат-Трябва ли да се оправдавам пред другите, че ще раждам на 49 години

Според много експерти оптималната възраст за бременност е 20-30 години. Не всички жени обаче искат да се натоварват със статута на майка на тази възраст. Някои градят кариера, а някои просто обичат да се наслаждават на живота без дете на ръце. Какво да правя?

В наше време не се учудваме, че жените забременяват на 40 и 50 години. Героинята на днешната история попадна в тази възрастова категория. Чудя се с какви трудности трябваше да се сблъска Светлана и съжалява ли, че е решила да роди? Ще научите за всичко това по-нататък в статията.

ВЪЗРАСТ ЗА БРЕМЕННОСТ 

Когато един мъж стане баща в зряла възраст , това често печели уважение от хората. Той го направи, браво! Когато това се случи с една жена, те често започват да я осъждат. Например, какво е мислила и как детето ще живее с майка, която е подходяща за него като баба.

Колкото хора, толкова и мнения. Ние обаче сме склонни да вярваме, че подобни решения трябва да се вземат след претегляне на всички плюсове и минуси. Но понякога не е нужно да избирате възрастта за бременност. 

В късна бременност най-трудното е да я преживееш, за да издържиш и да родиш здраво бебе. Нищо чудно, че оптималната възраст за бременност е 20-30 години. През тези години женското тяло е по-силно и по-издръжливо, отколкото на 40-60 години.

Светлана разбираше всичко това прекрасно. И не е планирала да забременява. По това време тя е на 48 години, 25 от които живее в щастлив брак с единствения си съпруг. Когато беше на 20 години, тя забременява непланирано. Учи в университета, влюбва се в студент и тогава всичко е в мъгла.

Момичето разбра, че няма да роди сега и дори от непознат човек. Анализи, лекари, сълзи - трудно е да си представим какво е трябвало да преживее Светлана тогава. Тя така и не успява да види заветните две ивици на теста.

Бременност в зряла възраст

Прогнозите на експертите бяха разочароващи. Тя можеше само да мечтае за деца. Как и защо се е случило чудото, когато жената е навършила 48 години, никой не знае. Лекарите само вдигнаха рамене: „Трябва да разберете какъв риск поемате . И Светлана се съгласи. Тя направи всичко възможно да износи бебето.

Но нека не се лъжем, възрастната бременност беше изключително трудна. Жената се оплаква от токсикоза до 25-та седмица, постоянно подуване на лицето и краката, замаяност, промени в настроението. Освен това Светлана нямаше най-розовите тестове. Поради това няколко пъти бъдещата майка беше изпращана в болницата за задържане.

За щастие раждането премина без усложнения: лекарите направиха всичко възможно. Едва сега състоянието на майката през първите 2 седмици остави много да се желае. След като се прибра у дома, тя започна да свиква с безсънните нощи. „През първите шест месеца оцелявах, а не живеех “, оплаква се жената.

След раждането жената се почувства по-възрастна. Лицето й беше изтощено, гърбът започна да я боли често, а излишните килограми се отразиха на външния вид. Всичко това обаче нямаше значение, когато Светлана погледнеше сладката си дъщеря. Тя даде живот на този малък човек. Какво може да е по-важно?

С какви трудности и страхове се сблъсква една зряла майка?

Когато малката порасна, майка й я изпрати на детска градина. И въпреки че всички учители знаеха, че Светлана е майката на момичето, новопристигналите учителки често я наричаха "бабата на момичето". Разбира се, това е много неприятно за една жена. Но какво ще стане, ако тя наистина изглежда зряла?

Понякога на Светлана й липсваше търпение. Това се случваше особено често на детските площадки, където се събираха и други майки с деца. Непрекъснато питат жената на колко години е внучката й, ходи ли на детска градина и още по-надолу по списъка.

"Да, аз не съм баба, а майка!" - Светлана често отговаря през сълзи почти с вик. В момента на неудобна пауза, последвана от същите неудобни извинения, Светлана винаги искаше да потъне в земята. Но тя разбираше, че хората не са виновни за нищо. И тя просто трябва да се примири с тази реалност.

Светлана често мислеше за бъдещето. Какво ще стане, когато малката порасне и започне да разбира как изглежда майка й? Ами ако нещо й се случи. Какво тогава? Понякога тези обезпокоителни мисли пречеха на жената да заспи.

Въпреки всичко това, героинята не съжаляваше за това, което е трябвало да преживее. Основната й мечта се сбъдна: тя стана майка . И сега тя щеше да направи всичко, за да гарантира, че малкото й дете е щастливо. Нека всичко е така!

Дай твоята оценка:
5 от 4 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft