Кога се пада Великден през 2021г

вход през zajenata.bg
За Жената
Събития
Кога се пада Великден през 2021г
17592
Кога се пада Великден през 2021г

Великден е най-големият, най-светлият и най-важен празник в православното християнство. Всеки вярващ трябва да знае предварително кога ще се празнува Възкресението на Христос през 2021 г., за да се подготви правилно за него.

Този празник стои отделно - той не се отнася нито за великите, нито за  дванадесетте . Той е самото въплъщение на православната вяра. Великден е денят, когато всичко на света е наситено с любовта на Господ и чиста доброта.

Подготовка за празника на Възкресението

Великден е най-важният и светъл празник през годината, но изисква известна подготовка. Говорим за Великия пост, който през 2021 г. ще започне на 15 март и ще завърши на 1 май. Ще бъде месец и половина от най-строгото въздържание и молитва.

За да почувстваме пълната сила на Великденския празник, е необходимо да преминем през всички трудности, които бързо ни подготвя. Той ще ви помогне да се доближите до Бог и да разберете важността на празника. По време на поста трябва да се молите по-често, да посещавате храма, да изповядвате греховете си и да приемате тайнството на причастието.

Кога е Великден през 2021 година

Великден идва веднага след края на поста. Последният ден на пост е Великата събота, 1 май, което означава, че Великден през 2021 г.

се пада в неделя , 2 май . 

На този ден е прието да се радваме, да поздравяваме познати, приятели и далечни роднини. На Великден човек не трябва да бъде тъжен, отмъстителен, ядосан и завистлив. Трябва да оставите всичко най-лошо зад себе си и да покажете всичко най-добро в себе си.

На този празник си струва да прочетете благодарствени молитви, да посещавате църква, да сте близо до семейството си и да правите добри дела. Най-важното е да запомните, че това не е денят, в който да вършите домашните си задължения. Всички важни приготовления трябва да бъдат направени през Страстната седмица.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft