Коледна торта с бадеми и сушени плодове , която може да издържи до 3 седмици, колкото по-дълго престои – толкова по-вкусна става!
Можете да я приготвите много по-рано преди празниците, ако можете да устоите да не я изядете! Тази торта завладява както с вкус, така и с аромат. Ето какво ви е необходимо:
Коледна торта с бадеми и сушени плодове
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 800 г сушени плодове (стафиди, червени боровинки)
- 250 мл портокалов сок
- 2 супени лъжици ром
- 4 яйца
- 200 г масло или маргарин
- подправки (канела, кардамон, карамфил)
- 180 г захар
- 2 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица сладко
- 220 г брашно
- 100 г нарязани бадеми
ПРОЦЕДУРА:
Накиснете сушените плодове в портокалов сок и ром и ги оставете да престоят една нощ.

Снимка: YouTube
На следващия ден разбийте маслото със захарта до кремообразна смес, добавете яйцата, подправките, меда, сладкото и брашното, едно по едно.

Снимка: YouTube
Добавете накиснатите сушени плодове и бадемите към яйчената смес и разбъркайте внимателно.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Постелете форма за торта с диаметър 24-26 см с хартия за печене и разклатете сместа, като я заравните.

Снимка: YouTube
Печете 3 часа в предварително загрята фурна на 150 градуса.

Снимка: YouTube
Когато изстине, оставете сладкиша във формата и ако не го изядете (защото ароматът му е неустоим) преди това, може да издържи до 2-3 седмици.

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!

Снимка: YouTube














