Кралско тържество: Чарлз Трети стана на 75 с триетажна златна торта, Хари не получи покана (СНИМКИ)

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Кралско тържество: Чарлз Трети стана на 75 с триетажна златна торта, Хари не получи покана (СНИМКИ)
1790
Източник: telegraph.bg
Кралско тържество: Чарлз Трети стана на 75 с триетажна златна торта, Хари не получи покана (СНИМКИ)

Вчерашният 13 ноември бе тържествен за Великобритания, защото монархът, крал Чарлз Трети , отпразнува своя 75-ти рожден ден . Всъщност Негово Величество е роден днес, на 14-ти, но избра да празнува ден по-рано.

Партито бе изискано, с много гости, сред които обаче не бе по-малкият син на Чарлз, принц Хари. 

Тържеството се състоя в кралското имение в Хайгроув, в Югозападна Англия. На партито присъстваха членове на Националната здравна служба, представители на различни организации и представители на местните общини, навършващи също 75 години.

Чарлз рожден ден

Чарлз Трети торта

Местен рок-хор изпълни песента "Честит рожден ден" за държавния глава. Трапезата за партито беше дело на кулинарния виртуоз Реймънт Бланк, а настроението се поддържаше от изпълненията на Лий Джон от бандата "Имаджинейшън", популярна през 80-те години на миналия век.

Чарлз Трети рожден ден

Накрая възникна шеговит дебат как да подходи кралят към рязането на тортата за рождения му ден и от кой етаж на сладкиша да започне. Кралят избра да отреже парче от най-долния етаж на пандишпановата торта "Виктория",  приготвена в негова чест. Докато режеше парчето, аудиторията го аплодираше.

крал Чарлз торта

Впечатление на всички направи отсъствието на принц Хари, което от седмици се дискутира в пресата. Оказа се, че причината е, че просто принцът не е получил покана. След като популярна медия излезе с твърдение, че Хари е бил поканен и е решил да откаже поканата, беше направено изявление от името на Хари относно това защо той не присъства на тържеството по случай рождения ден на баща си.

„В отговор на заглавия в медиите в Обединеното кралство, не е имало контакт относно покана за предстоящия рожден ден на Негово Величество. Разочароващо е, че „Сънди Таймс“ е отразил погрешно тази история“, се казва в изявлението.

Крал Чарлз Трети е роден на 14 ноември 1948. Днес ще бъде обикновен работен ден за монарха, който ще постави началото на хранителен проект заедно с кралица Камила, целящ да се намали пилеенето на храната за сметка на удовлетворяване на нуждите от храна на хората.

На 74-годишна възраст „вечният престолонаследник” успява да стигне до момента, за който се е готвил през целия си живот. На 6 май той беше коронован и стана най-възрастният британски монарх, който се възкачва на трона.

Първородният син на Елизабет II бил весело и скромно дете. Бил едва на четири години, когато „мама” става „Ваше Величество”. Короната го лишава от времето и внимание на майка му. Традицията престолонаследникът да се обучава от частен учител е заменено от класически училища в Лондон и Шотландия. Така Чарлз става първият бъдещ крал, учил наравно с поданиците си.

На 19 години става принц на Уелс. На 20 заема мястото си в Камарата на лордовете. Става пилот в Кралските военновъздушни сили и се присъединява към Кралския флот.

През 1977 г. се запознава с Даяна Спенсър, за която по-късно се жени. Въпреки бурната им раздяла, Чарлз е съкрушен от смъртта на бившата си съпруга и настоява ковчегът ѝ да бъде покрит с британския флаг. Двамата имат две деца – Уилям и Хари.

На 9 април 2005 г., след няколко десетилетия тайна любов, Чарлз се жени за настоящата кралица Камила. Връзката им предизвиква противоречиви коментари, както в кралското семейство, така и сред британците.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft