Лимоновите кексове винаги се славят със своя изключителен вкус и аромат, мекота и нежност, както и лекота на приготвяне.
Ще ви трябват следните съставки за готвене:
- белтъци - 4 броя;
 - сол - щипка;
 - захар - 250 г;
 - слънчогледово олио - 190 г;
 - жълтък - 4 бр .;
 - мляко - 170 г;
 - лимонов сок - 4 супени лъжици;
 - брашно - 210 г;
 - царевично нишесте - 85 г;
 - бакпулвер - 1 ч.л;
 - кондензирано мляко - 1 кутия;
 - лимонов сок - 80 мл;
 - лимонови кори.
 
Приготвяне на лимонов кекс
Всички продукти трябва да са на стайна температура.
Разбийте белтъците със сол до стабилна и гъста маса.
Комбинирайте олио, жълтъци и захар, мляко и разбийте.
Пресейте брашното и изсипете заедно с царевичното нишесте и бакпулвера в жълтъчната маса, разбийте до гладкост.
Добавете белтъчната маса на порции и внимателно замесете тестото с шпатула.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Покрийте формата с пергамент и разпределете тестото.
Печете за 40 - 45 минути, проверете готовността с шиш.
Разбийте кондензираното мляко с лимонов сок и оставете в хладилника за 1 час.
Намажете охладен със сметана и поръсете с лимонова кора

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







