ТОВА са симптомите на лупус - много опасно автоимунно заболяване. Често ги бъркат с обикновено неразположение:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
ТОВА са симптомите на лупус - много опасно автоимунно заболяване. Често ги бъркат с обикновено неразположение:
5274
ТОВА са симптомите на лупус - много опасно автоимунно заболяване. Често ги бъркат с обикновено неразположение:

Симптомите на автоимунни заболявания , включително лупус , могат лесно да бъдат объркани с други симптоми или да бъдат приписани на нещо съвсем различно като проблем. Има много предупредителни признаци и симптоми, които показват, че може да страдате от това автоимунно заболяване, така че не трябва да пренебрегвате нито един от тях и незабавно да посетите Вашия лекар.

При лупус автоимунната система и антителата се объркват, така че вместо да се борят с потенциални „нашественици“, те започват да атакуват тялото ви. Затова обърнете внимание на следните симптоми, особено ако имате повече от два наведнъж и не знаете какво точно ги причинява.

Главоболие

В сравнение с общата популация, хората с лупус имат два пъти по-често мигреноподобно главоболие. Ето защо често се случва тези симптоми да се тълкуват неправилно. Разбира се, не всяко главоболие е признак на автоимунно заболяване, но ако забележите чести рецидиви на същия тип болка, трябва да си уговорите среща с Вашия лекар.

Слабост

Ако сте често уморени и понякога без особена причина, това може да е лупус. Голям брой пациенти често се оплакват от слабост с неизвестен произход, което се отразява неблагоприятно на тяхната продуктивност и ежедневни дейности.

лупус стави

Болки в ставите

Възпалителният процес може да причини неприятно усещане за изтръпване, скованост и болка в ставите, които са особено изразени сутрин. Те могат да варират от леки и едва забележими до мъчително болезнени.

Болка в гърдите

При лупус често може да възникне възпалителен процес в дихателните пътища, което допълнително причинява истинска физическа болка. Ако такава болка съществува в комбинация с други симптоми, тогава имате основателна причина да поискате преглед от специалист.

лупус зачервяване

Зачервяване и сърбеж на лицето

Най-честият видим признак е зачервяване и лющене на кожата на носа и горната част на бузите. Около 50 процента от пациентите с лупус също имат този проблем.

Бели или сини пръсти, когато е студено

Хората, които страдат от лупус, също имат стесняване на капилярите, така че при ниски температури пръстите на ръцете и краката им могат да станат бели или сини.

лупус косопад

Косопад или изтъняване на косата

Ако забележите внезапна загуба на качеството на косата или пълна загуба на цели кичури, трябва незабавно да отидете на преглед, за да проверите дали това е лупус или хормонално разстройство. При лупус косопадът често може да се наблюдава и по други части на тялото, не само по скалпа.

Рефлукс

Ако имате необяснима болка в храносмилателната система, гадене, повръщане, диария или запек, последвани от някой от вече изброените симптоми, говорете с Вашия лекар възможно най-скоро.

Леко повишена температура

Най-ранните симптоми на лупус включват леко повишена телесна температура, която не може да бъде понижена с лекарства. Внезапно се появява и внезапно изчезва и винаги се движи между 37 и 38 градуса по Целзий.

Дай твоята оценка:
2 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft