Майстор ми показа, че дограмата ми има зимен режим и от миналата зима го включвам-Е по-добре е така!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Майстор ми показа, че дограмата ми има зимен режим и от миналата зима го включвам-Е по-добре е така!
25751
Майстор ми показа, че дограмата ми има зимен режим и от миналата зима го включвам-Е по-добре е така!

С настъпването на студеното време въпросът за затоплянето на къщата става по-актуален от всякога. Прозорецът е това, което трябва да изолирате на първо място и за това, както се оказа, няма нужда да преоткривате колелото.

Знаете ли, че има такова нещо като летен и зимен режим на прозорците? Ще ви разкажем за тази малка, но много важна тайна!

Как да прехвърлите прозорците в зимен режим

Тази малка тайна също помага да спестите пари през зимата.

Това е особено вярно в къщи, където няма централно отопление или в момент, когато навън вече е студено, но все още не са пуснали парното. И спестяването на пари няма да е излишно. И тази тайна е, че сезонният режим в ПВЦ прозорците може да бъде променен.

Сезонният режим на прозореца е много полезно нещо, тъй като през лятото тази опция ви позволява да намалите налягането между външната част на рамката и гуменото уплътнение, което позволява на въздуха да циркулира по-свободно. Но при зимен режим работи точно обратното - налягането се увеличава, топлината се съхранява вътре.

Всичко това е добре, но първо трябва да разберете дали вашите прозорци имат възможност да променят сезонен режим. За да направите това, трябва да разгледате така наречените ексцентрици, с други думи болтовете отстрани на крилото. Ако имат отвор за шестостенния ключ или имат овална форма, тогава тези прозорци могат да се регулират сезонен режим.


По принцип трикът е изключително прост. Необходимо е само да завъртите болта надясно или наляво на 90 градуса, в зависимост от това в кой режим е необходимо да прехвърлите прозорците. Направете всичко внимателно. Първо, намерете всички болтове на крилото, броят им може да се различава в зависимост от размера на прозореца или от това кой е производителят. Всеки ексцентрик трябва да бъде преведен, защото в противен случай няма да получите резултата.

За да промените режима на прозореца, ще ви е необходим подходящ инструмент - отвертка или шестнадесетичен ключ. Клещите могат да свършат работа, но не препоръчваме да ги използвате, защото това може да повреди крехкия механизъм за регулиране. Тук е важно да разберете едно нещо: не е нужно да завъртите болта докрай. Болтът ще се превърта постоянно и трябва да го превъртите точно на 90 градуса, като се фокусирате върху маркировката.

Ако сте направили всичко правилно, дръжката на прозореца трябва да се движи по-плътно, тъй като сега натиска крилото по-силно. Ако това не се случи, нещо се обърка, проверете дали сте намерили всички болтове и сте ги включили.

За да проверите колко плътно е натиснат прозорецът, имате нужда от лист хартия. Стиснете крилото и се опитайте да го премахнете. Ако листът излезе трудно, прозорецът е в зимен режим. Готови сте!

В това видео има визуална инструкция как да прехвърлите прозорците в зимен режим. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft